Σημαντικά έχει περιοριστεί αυτήν την ώρα η άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει να ενεργοποιεί τους βραχυπρόθεσμους που θέλουν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους, ενώ παλεύει να βελτιώσει την τεχνική του εικόνα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,60% στις 1.164,85 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,46% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.850,14 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,26% στις 919,15 μονάδες.

Το μήνυμα…

Η αγορά πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι έχει τελειώσει με την πτώση του διμήνου και ότι έχει ανοίξει έναν νέο κύκλο ανόδου. Αλλά για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να κάνει ένα κλείσιμο πάνω από το επίπεδο των 1.167 μονάδων, ώστε να ανακοπεί η επιθετική πτωτική τάση και να ανοίξει ο δρόμος προς την ανάκτηση των 1.200 μονάδων.

Ο δρόμος αυτός όμως μόνο εύκολος δεν είναι, καθώς θα πρέπει σε πρώτη φάση να αναχαιτίσει την επίδραση των profit takers, το στρατόπεδο των οποίων μόνο ολιγομελές δεν είναι. Όταν το κλίμα στην αγορά παραμένει αρνητικό, οι βραχυπρόθεσμοι είναι αυτοί που ορίζουν την τάση, με τους μακροπρόθεσμους να επιλέγουν την αναμονή για καλύτερες τιμές τοποθέτησης.

Το ζητούμενο επομένως είναι πότε θα κάνουν πιο ηχηρή την εμφάνισή τους οι μακροπρόθεσμοι, προκειμένου να επιφυλάξουν ένα καλύτερο τέλος του έτους για την εγχώρια αγορά. Μέχρι τώρα οι επιδόσεις είναι ισχυρές, αλλά η δίμηνη πτώση πλήγωσε το επενδυτικό συναίσθημα, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθεί, καθώς θα εισέλθουμε σύντομα στην περίοδο που οι ξένοι θα καταστρώνουν το σχέδιο τους για την επόμενη χρονιά.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Aegean, Titan, Cenergy και Motor Oil κρατούν πάνω από το 2% τα κέρδη τους, με τις Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντη, Βιοχάλκο, ΔΕΗ και Μυτιληναίο να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Jumbo, ΟΠΑΠ, Εθνική, Alpha Bank, Coca Cola και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, οι πιέσεις έρχονται από τις ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ και Autohellas, καθώς σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς και ΕΛΧΑ. Χωρίς μεταβολή είναι η Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών