Διάγγελμα προς τον ισραηλινό λαό απηύθηνε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τον πόλεμο με την Χαμάς στη Γάζα.

«Σήμερα, όλοι γνωρίζουν ότι πολεμάμε για την πατρίδα και πολεμάμε σαν λιοντάρια. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ» την επίθεση της Χαμάς, δήλωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι μίλησε νωρίτερα με οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα.

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Χτυπάμε σκληρά τη Χαμάς, αλλά είναι μόνο η αρχή».

«Θα καταστρέψουμε τη Χαμάς και θα νικήσουμε, αλλά θα χρειαστεί χρόνος», σημείωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ισραήλ: Το αγωνιώδες δίλημμα για τη χερσαία εισβολή – Τι θα γίνει με τους ομήρους;

«Οι εχθροί μας μόλις άρχισαν να πληρώνουν το τίμημα»

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νετανιάχου δεν είναι γνωστό να έχει ξαναμιλήσει στο ισραηλινό έθνος το Σάββατο (Shabbat, που ξεκινάει από το απόγευμα της Παρασκευής) την ημέρα αργίας των Εβραίων, γι’ αυτό και υπήρχαν προσδοκίες ότι είχε κάτι ιδιαίτερα δραματικό να ανακοινώσει, κάτι που δεν έπραξε.

Μάλιστα, δεν είπε κάτι συγκεκριμένο για την χερσαία εισβολή στην Λωρίδα της Γάζας, στους πολίτες της οποίας έδωσε τελεσίγραφο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να μετακινηθούν στα νότια του παλαιστινιακού θύλακα.

«Θα ειπωθούν πολύ περισσότερα για τον ηρωισμό του λαού μας στις σκοτεινές ημέρες του βαθύτατου πόνου εκείνου του καταραμένου Σαββάτου – ιστορίες που θα χαραχθούν στην ταυτότητα του Ισραήλ», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις φρικαλεότητες που έκαναν οι εχθροί μας και δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ. Και δεν θα αφήσουμε ποτέ τον κόσμο, ή οποιονδήποτε, να ξεχάσει αυτές τις θηριωδίες, που δεν είχαν γίνει στον εβραϊκό λαό εδώ και πολλές δεκαετίες», προσέθεσε.

«Οι εχθροί μας μόλις άρχισαν να πληρώνουν το τίμημα. Δεν θα περιγράψω λεπτομερώς τι θα ακολουθήσει. Αλλά σας λέω ότι είναι μόνο η αρχή», υπογράμμισε.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε, επίσης, ότι το Ισραήλ συγκεντρώνει «τεράστια διεθνή υποστήριξη», λέγοντας πως «εξασφαλίζουμε τη συνέχιση του πολέμου, με περισσότερα πυρομαχικά και όπλα που έρχονται στο Ισραήλ».

«Πυρά» από την αντιπολίτευση: «Πανικοβάλεις το λαό, χωρίς να λες τίποτα»

Λίγο αργότερα, σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον Νετανιάχου ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ.

Όπως μεταδίδουν οι Times of Israel, ο Λαπίντ κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι πανικοβάλει τον κόσμο, χωρίς να λέει τίτοτα καινούργιο στο διάγγελμά του.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ

«Δεν είναι απαράδεκτο για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να στέλνει μια ολόκληρη χώρα σε μια δίνη πανικού, περιμένοντας τη δήλωσή του το βράδυ της Παρασκευής σε μια περίοδο έκτακτης ανάγκης και, στη συνέχεια, να μην λέει τίποτα καινούργιο ούτε για τις οικογένειες των απαχθέντων, ούτε για το βόρειο μέτωπο, ούτε για την εκκένωση», γράφει ο Λαπίντ στην πλατφόρμα X.

Και προσθέτει πως «τέτοιες δηλώσεις δεν πρέπει να γίνονται από έναν πρωθυπουργό, αν δεν έχει νέες πληροφορίες να μεταφέρει στο λαό του και τη χώρα».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αλεξοπούλου: Το αεροδρόμιο «Λυδία» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Επικαιρότητα |

Θεμελίωση του αεροδρομίου «Λυδία» στην Καβάλα

Το αεροδρόμιο θα υπηρετεί τη Γενική Αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων

Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται