
Οι περισσότεροι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναγνώρισαν την ανάγκη για «ανθρωπιστική παύση» των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να περάσει ανεμπόδιστα η βοήθεια. Αυτό ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.
Ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι η θέση της ΕΕ θα καθοριστεί από τους ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 26 και 27 Οκτωβρίου.
Μητσοτάκης προς Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε
Εξήγησε ότι «παύση εχθροπραξιών» δεν σημαίνει «κατάπαυση του πυρός» – όπως ζήτησαν τα Ηνωμένα Έθνη στη Διεθνή Διάσκεψη του Καϊρου – αλλά μια προσωρινή εκεχειρία για να μπορέσει να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, χωρίς να κινδυνεύσει από τα πυρά των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ή της Χαμάς. Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στα θύματα μεταξύ του προσωπικού της UNWRA – της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τη βοήθεια στους παλαιστίνιους πρόσφυγες.
Θα συνεχιστεί η βοήθεια της ΕΕ προς τους Παλαιστίνιους
«Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς, αλλά την ίδια στιγμή θέλουμε να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα», δήλωσε ο Ζ. Μπορέλ. Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτήν τη στιγμή η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα είναι περιορισμένη, διευκρινίζοντας ότι μόνο 20 φορτηγά την ημέρα πέρασαν το τελευταίο τριήμερο, ενώ υπό κανονικές συνθήκες στη Γάζα περνούν 100 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας ημερησίως. Τόνισε ότι εκτός από τρόφιμα και φάρμακα είναι αναγκαίο να φτάσουν στη Γάζα και καύσιμα, προκειμένου να αποκατασταθεί το ηλεκτρικό και το σύστημα αφαλάτωσης νερού. Σημείωσε, επίσης, ότι όλα τα κράτη-μέλη συμφώνησαν σήμερα ότι πρέπει να συνεχιστεί η οικονομική βοήθεια της ΕΕ προς τους Παλαιστίνιους τόσο στη Λωρίδα της Γάζας, όσο και στη Δυτική Όχθη.


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα