Έφυγε από τη ζωή, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο, ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Δημήτρης Ευαγγελοδήμος, σε ηλικία 69 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τον δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά και το αγαπημένο του Καρπενήσι.

Εργάστηκε επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ενώ ήταν αρχισυντάκτης για πολλά χρόνια στην εφημερίδα «Το Βήμα» και διευθυντής Σύνταξης στο περιοδικό «Οικονομικός Ταχυδρόμος».

Ο Δημήτρης Ευαγγελοδήμος, ένας άνθρωπος μειλίχιος και ευγενής, έκλεισε τη δημοσιογραφική του καριέρα ως διευθυντής στην οικονομική εφημερίδα «Κέρδος».

Να σημειωθεί ότι αγαπούσε ιδιαίτερα την ιστορική μελέτη και έρευνα και είχε γράψει τέσσερα βιβλία.

Κόρη του εκλιπόντος είναι η συνάδελφος στο πολιτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» και στο in, Ελένη Ευαγγελοδήμου.

Η ζωή και το έργο του

Ο Δημήτρης Θεοφ. Ευαγγελοδήμος γεννήθηκε στο Καρπενήσι το 1954, σπούδασε λογιστικά στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο και Στατιστική στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς.

Εργάστηκε επί 37 χρόνια ως δημοσιογράφος στην Εξόρμηση, στην Ελεύθερη Γνώμη, στη Ρωμιοσύνη, στα Νέα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Top FM», ως αρχισυντάκτης επί πολλά χρόνια στο Βήμα και στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και έκλεισε τη δημοσιογραφική καριέρα του ως διευθυντής στην οικονομική εφημερίδα Κέρδος.

Παράλληλα, επιμελήθηκε περιοδικά και κλαδικές εφημερίδες (Απόδημος, Το Βήμα των Βιοτεχνών, Εκτελωνιστικά Νέα, Εκτελωνιστής, Η Ευρυτανία σήμερα, Καρπενησιώτικα) και αναδιοργάνωσε την καθημερινή κυπριακή πολιτική εφημερίδα «Αγών».

Για ένα διάστημα, εργάστηκε στη Γενική Γραμματεία Τύπου, απ’ όπου παραιτήθηκε, θεωρώντας ασυμβίβαστη τη θέση του κρατικού υπαλλήλου με την ιδιότητα του δημοσιογράφου.

Είχε στο ενεργητικό του το Βραβείο του Ιδρύματος Μπότση για «την επιτυχή καταγραφή της οικονομικής επικαιρότητας και την αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης». Επίσης, βραβεύτηκε από τον Δήμο Καρπενησίου «για το σπουδαίο συγγραφικό του έργο και για την πολύτιμη συμβολή του στον χώρο των γραμμάτων».

Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Συμμετείχε σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων ως εισηγητής και δραστηριοποιήθηκε σε κοινωνικούς φορείς και συλλόγους.

Τα έργα του

19 Ημέρες – Η τελευταία αναλαμπή του Εμφυλίου

Τα παιδιά της Βαγγελιώς

Θανάσης Καρπενησιώτης

Ο Κερδώος Ερμής σταμάτησε στο Καρπενήσι

Η κηδεία του Δημήτρη Ευαγγελοδήμου θα γίνει την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Βόλου 1), στο Χαλάνδρι Αττικής.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αλεξοπούλου: Το αεροδρόμιο «Λυδία» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Επικαιρότητα |

Θεμελίωση του αεροδρομίου «Λυδία» στην Καβάλα

Το αεροδρόμιο θα υπηρετεί τη Γενική Αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων

Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται