Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Ποτάνιν, οδηγείται ξανά στις δικαστικές αίθουσες με την πρώην σύζυγό του καθώς αναμένεται στη Βρετανία να λάβει χώρα ένας από τους μεγαλύτερους δικαστικούς αγώνες διαζυγίου στον κόσμο.

Ο Ποτάνιν, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τον Καναδά και την Αυστραλία, αλλά όχι από το Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ, κέρδισε το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της αγωγής της πρώην συζύγου του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα.

Στόχος του δισεκατομμυριούχου είναι η ανατροπή μιας προηγούμενης δικαστικής απόφασης στο Λονδίνο που άνοιξε τον δρόμο στη Ναταλία Ποτάνινα να ανανεώσει την απαίτησή της για καταβολή 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Γαλλία: Συνελήφθη ρώσος ολιγάρχης της Alfa Bank για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Οι δικαστές είχαν δηλώσει ότι η Ποτάνινα έλαβε μια «ασήμαντη χρηματική ικανοποίηση» σε προηγούμενες δικαστικές μάχες της για την έκδοση του διαζυγίου στη Ρωσία, δεδομένης της περιουσίας του δισεκατομμυριούχου και της διάρκειας του γάμου τους που έφτασε τα 31 χρόνια.

Τα δικαστήρια διαζυγίων του Λονδίνου ήταν ένας δημοφιλής προορισμός για δικαστικές διαμάχες με επίδικο υψηλές περιουσίες, με τους δικαστές να είναι συνήθως έτοιμοι να διατάξουν ένα πιο ίσο διαμοιρασμό των περιουσιακών στοιχείων ενός ζευγαριού.

Ο Ποτάνιν, ο 61χρονος πρόεδρος της Norilsk Nickel, έχει περιουσία 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ποιος είναι

Ο Βλαντίμιρ Ποτάνιν είναι ο κύριος μέτοχος της γιγάντιας εταιρείας μεταλλείων Norilsk Nickel, και το 2021 κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ πλούτου στη Ρωσία, σύμφωνα με τον κατάλογο Forbes, παρόλο που στην επιχείρησή του εκείνη την περίοδο είχε επιβληθεί ένα τεράστιο πρόστιμο για ρύπανση.

Η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου της Ρωσίας ξεπέρασε το όριο των 30 δισεκ. δολαρίων (περίπου 25 δισεκ. ευρώ). Σύμφωνα με το ρωσικό μέσο ενημέρωσης RBK, ποτέ ένας Ρώσος δεν ήταν τόσο πλούσιος.

Η εταιρεία στην οποία κατέχει μερίδιο 35% επί των μετοχών, δραστηριοποιείται στην εξόρυξη νικελίου, ένα μέταλλο που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στα ηλεκτρικά οχήματα, η ζήτηση των οποίων αυξάνεται στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή