Υποχώρησε στο 2,9% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο από 4,3% που ήταν τον Σεπτέμβριο, το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και δύο χρόνια, ενώ στην Ελλάδα ανήλθε άάλλαξε τροχιά και ανήλθε στο 3,9%, αυξημένος έναντι του Σεπτεμβρίου που είχε κλείσει στο 2,4% σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Eurostat.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, η κατηγορία τρόφιμα, αλκοόλ, καπνός αναμένεται να έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό, στο 7,5% τον Οκτώβριο, έναντι 8,8% του Σεπτεμβρίου, ακολουθούμενη από τις υπηρεσίες (4,6%, έναντι 4,7% τον Σεπτέμβριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (3,5%, έναντι 4,1% τον Σεπτέμβριο) και την ενέργεια (-11,1% έναντι -4,6% τον Σεπτέμβριο).

Γερμανία: Ελαφρά συρρίκνωση το γ΄ τρίμηνο

Υποχώρηση πληθωρισμού στη Γερμανία

Ταχύτερα από το αναμενόμενο υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Γερμανία τον Οκτώβριο, φθάνοντας στο 3%, το χαμηλότερο ετήσιο ποσοστό από τον Ιούνιο του 2021, καθώς η απότομη επιβράδυνση των τιμών σε πολλούς τομείς μείωσε τις πληθωριστικές πιέσεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπη

Η πτώση του εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στη Γερμανία από 4,3% τον Σεπτέμβριο οφείλεται κυρίως στην πτώση των τιμών της ενέργειας και στη μείωση του πληθωρισμού των τροφίμων, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχανσε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεψαν ότι ο πληθωρισμός  θα υποχωρούσε στο 3,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.