Αρχής γενομένης από τις ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις, προβλέπεται ότι θα αρχίσουν οι απολύσεις στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της Citigroup, όπως είχε προαναγγείλει η CEO Jane Fraser, τον Σεπτέμβριο.

Οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται από τις περικοπές θα ενημερωθούν από την Τετάρτη, ενώ νέες απολύσεις θα ανακοινώνονται καθημερινά μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC. Αυτοί που θα επηρεαστούν θα περιλαμβάνουν τις θέσεις των επικεφαλής προσωπικού, διευθύνοντων συμβούλων, ενώ οι περικοπές θα εξαπλωθούν σε ακόμη περισσότερες κατηγορίες προσωπικού από τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Citigroup: Πτώση 36% στα καθαρά κέρδη το β΄ τρίμηνο του 2023

Η κίνηση αυτή ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η Fraser στο υπόμνημα της 13ης Σεπτεμβρίου, τονίζει το Reuters, με το οποίο ανακοίνωσε πέντε νέα τμήματα των οποίων οι επικεφαλής αναφέρονται απευθείας σε αυτήν, με αποτέλεσμα την αναγκαστική αποχώρηση των μέχρι πρότινος ανώτερων στελεχών. Η επόμενη φάση των ανακατατάξεων θα «ανακοινωθεί και θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου» και οι «τελικές αλλαγές» θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου 2024, σύμφωνα με την Fraser.

Ανάγκη αναδιάρθρωσης

Η CEO, που ανέλαβε τα ηνία του τραπεζικού οργανισμού το 2021, δέχεται πιέσεις για να βελτιώσει τη Citigroup, η οποία βρέθηκε μπροστά σε πτώση των μετοχών της, καθώς ο αριθμός των εργαζομένων και τα έξοδα έχουν διογκωθεί τα τελευταία χρόνια. Η Jane Fraser βρίσκεται σε μια κομβική στιγμή, καθώς αντιμετωπίζει τον έντονο σκεπτικισμό των επενδυτών εάν η τράπεζα μπορεί όντως να επιτύχει τους στόχους απόδοσης που περιέγραψε πέρυσι.

Οι εργαζόμενοι που έχασαν τους ρόλους τους μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άλλες θέσεις και η Citigroup θα προσφέρει αποζημίωση όπου είναι επιλέξιμη, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας στους εργαζόμενους τον περασμένο μήνα.

Η πλήρης έκταση των περικοπών θέσεων εργασίας δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά οι διευθυντές και οι σύμβουλοι που εργάζονται στο έργο – γνωστό εσωτερικά με την κωδική ονομασία «Project Bora Bora» – έχουν συζητήσει για απολύσεις τουλάχιστον του 10% των εργαζομένων σε διάφορες επιχειρήσεις, ανέφερε το CNBC την περασμένη εβδομάδα.

Νέο οργανόγραμμα

Τα νέα οργανογράμματα της Citigroup έχουν ήδη δημιουργηθεί και οι διευθυντές αποφασίζουν τώρα ποιοι υπάλληλοι θα διατηρηθούν και ποιοι θα μείνουν εκτός, σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC.

Η Citi διόρισε τον Shahmir Khaliq επικεφαλής της μονάδας υπηρεσιών, τον Andrew Morton στις αγορές, τον Peter Babej για την επενδυτική και εταιρική τραπεζική σε προσωρινή βάση, τον Gonzalo Luchetti στην αμερικανική καταναλωτική τραπεζική και τον Andy Sieg στο wealth management όταν ενταχθεί στην εταιρεία αργότερα αυτό το μήνα.

Επιπλέον, η τράπεζα επιθυμεί να προσλάβει εξωτερικούς συνεργάτες για τη θέση του επικεφαλής τραπεζικών εργασιών. Θα ενοποιήσει τις μη αμερικανικές επιχειρήσεις υπό τον Ernesto Cantú, τον νέο επικεφαλής του διεθνούς της τμήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή