Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η νέα έξοδος της Τράπεζας Πειραιώς στις αγορές με τον εξαετή τίτλο senior preffered στον οποίο προχώρησε η τράπεζα μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία της ΕΤΕ στις αγορές, αλλά και με τη χρυσή ευκαιρία ενόψει του road show της Μorgan Stanley και του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο.

Η προσφορά ξεπέρασε το 1,7 δισ. ευρώ, ενώ η τράπεζα έχει στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ.

Η υψηλή προσφορά οδήγησε σε πτώση το επιτόκιο στο 6,75% έναντι αρχικής εκτίμησης για 7,125%.

Σημειώνεται ότι το εξαετές ομόλογο senior preferred δεν μπορεί να ανακληθεί πριν το πέμπτο έτος (6NC5).

Ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley και UBS. Η  κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ΜREL με την τράπεζα να έχει πετύχει τον ενδιάμεσο στόχο της 1η Ιανουαρίου 2024 (MREL 21,8%).

Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα είχε προχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι στην έκδοση ενός ακόμη ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, λήξης Ιουλίου 2028, με επιτόκιο 7,25%, πληρωτέο σε ετήσια βάση, το οποίο αναπροσαρμόζεται μετά την πάροδο τεσσάρων ετών, βάσει του ισχύοντος επιτοκίου mid swap πλέον 3,692%, ενώ είναι εξαγοράσιμο ολικώς την 13η Ιουλίου 2027 στην τιμή 100 της ονομαστικής αξίας.

Επίσης, τον Νοέμβριο του 2022 είχε προχωρήσει στην έκδοση νέου senior preferred τίτλου 4ετούς διάρκειας αντλώντας 350 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 8,5% και κουπόνι στο 8,25% με προφορές που ξεπερνούσαν τα 500 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε ήδη επιτύχει τον στόχο – 21,8% – που της έχει τεθεί ως ελάχιστη κεφαλαιακή απαίτηση για τον Ιανουάριο του 2024, αποκτώντας μια πολύ καλή τοποθέτηση απέναντι στις απαιτήσεις και τους στόχους για το τέλος του 2025.

Στις αρχές του Νοεμβρίου, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα τόσο στο τρίμηνο όσο και στο εννεάμηνο, με άνοδο 17% τριμηνιαίως, με εξομαλυμένα κέρδη ανά μετοχή €0,21 και απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoaTBV) 17,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Σωληνουργεία Κορίνθου: Θα υλοποιήσει το υποθαλάσσιο έργο Utsira High της AkerBP στη Β. Θάλασσα
Επιχειρήσεις |

Η Σωληνουργεία Κορίνθου θα «τρέξει» υποθαλάσσιο έργο στη Βόρεια Θάλασσα

Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη όπου και θα εφαρμοστεί επιπλέον εξωτερική, αντιδιαβρωτική επένδυση πολυπροπυλενίου τριών στρώσεων