Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη λειτουργία της θυγατρικής εταιρίας της Παγκρήτιας Τράπεζας που θα εξειδικευθεί στο factoring.

Η Τράπεζα της Ελλάδας έδωσε το «πράσινο φως» για την νέα εταιρεία, η οποία αναμένεται να εκκινήσει τη λειτουργία της, τον Ιανουάριο του 2024.

Θα πλαισιωθεί από έμπειρα στελέχη της αγοράς του factoring και θα παρέχει το σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών factoring που αφορούν σε εγχώριες και διεθνείς συναλλαγές.

Παγκρήτια Τράπεζα: Mεγάλη συμμετοχή στο 2ο Cobalt Market Update στην Αθήνα

Στρατηγικός στόχος

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες παρέχονται ήδη στο εσωτερικό της τράπεζας, με την ίδρυση όμως της θυγατρικής εταιρείας, η Παγκρήτια ικανοποιεί έναν στρατηγικό της στόχο, που δεν είναι άλλος από την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των αναγκών της αγοράς.

Η νέα υπηρεσία θα παρέχεται συνδυαστικά με τα υπόλοιπα προϊόντα Επιχειρηματικής Τραπεζικής της Παγκρήτιας, με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών των πελατών.

Η υπηρεσία αποτελεί τμήμα του συνολικού μετασχηματισμού της Παγκρήτιας Τράπεζας με σταθερό στόχο τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού και πελατοκεντρικού τραπεζικού οργανισμού.

Οι υπηρεσίες factoring χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις, με στόχο τη γρήγορη άντληση κεφαλαίων κίνησης και διαχείρισης των απαιτήσεων τους.

Το fit & proper

Υπενθυμίζεται ότι ο κοινός μέτοχος των Attica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας, η Thrivest Holding και οι μετόχοί της Αλέξανδρος Εξάρχου, Δημήτρης Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης έλαβαν πρόσφατα την απαραίτητη πιστοποίησης καταλληλότητας (Fit & Proper) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) .

Έπειτα από τη θετική εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), η οποία δόθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2023, και βάσει των αυστηρών κριτηρίων της ελληνικής και της ενωσιακής νομοθεσίας, η ΕΚΤ ολοκλήρωσε τη σχετική αξιολόγηση, βασιζόμενη σε πέντε αυστηρά κριτήρια αναγνωρίζοντας:

• Την καλή επενδυτική τους φήμη

• Την εμπειρία, τη γνώση και τις δεξιότητες της επενδυτικής ομάδας

• Την υγιή και ισχυρή οικονομική τους βάση

• Τη συμμόρφωσή τους με τις απαιτήσεις προληπτικής εποπτείας (prudential requirements)

• Την πλήρη συμμόρφωσή τους με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία σχετικά µε την πρόληψη της νοµιµοποίησης εσόδων από παράνοµες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις