Οι δαπάνες αποζημίωσης για απολύσεις προσωπικού που έχει πραγματοποιήσει πριν από τρία χρόνια μπορεί να κοστίσουν στη Wells Fargo από 750 εκατομμύρια έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, αρκετά πιο πάνω από τα αναμενόμενο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη σε επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τσάρλι Σαρφ.

«Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην αποτελεσματικότητα με την πτώση του κύκλου εργασιών, δυστυχώς, θα πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί με τις δικές μας εσωτερικές ενέργειες», είπε ο Σαρφ, προσθέτοντας ότι κατά την πεποίθησή του αυτό θα ήταν το σωστό βήμα μακροπρόθεσμα.

Wells Fargo: Νέο σκάνδαλο δημιουργίας ψεύτικων λογαριασμών

Τον περασμένο μήνα, η τράπεζα απέλυσε περίπου 50 εργαζόμενους από την εταιρική και επενδυτική της τράπεζα, αφού η τράπεζα με έδρα το Σαν Φρανσίσκο είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι ο αριθμός των εργαζομένων της θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω σε μια προσπάθεια να γίνει πιο αποτελεσματική και βιώσιμη.

Η τράπεζα μειώνει το εργατικό δυναμικό της από το τρίτο τρίμηνο του 2020 και πλέον έχει διαμορφωθεί σε 227.363 άτομα στο τέλος του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Εξακολουθεί να λειτουργεί κάτω από ένα ανώτατο όριο περιουσιακών στοιχείων που την εμποδίζει να αναπτυχθεί έως ότου οι ρυθμιστικές αρχές κρίνουν ότι έχει διορθώσει τα προβλήματα που είχαν προκύψει μετά από ένα σκάνδαλο με εικονικούς λογαριασμούς. Η τράπεζα εξακολουθεί να έχει εννέα ανοιχτές εντολές συναίνεσης από τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές που απαιτούν πρόσθετη επίβλεψη των πρακτικών της.

Ο Σαρφ, μιλώντας σε επενδυτές στο Συνέδριο Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Goldman Sachs των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η κορυφαία προτεραιότητα της διοίκησης περιλάμβανε την άρση των εντολών συναίνεσης.

«Αισθανόμαστε πολύ καλά για την πρόοδο που έχουμε κάνει», πρόσθεσε ο Σαρφ.

Η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ έχει εντοπίσει κάποια αδυναμία στο χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων της, ιδιαίτερα στα δάνεια γραφείων.

«Αναμένουμε να δούμε απώλειες (στο χαρτοφυλάκιο γραφείων) το τέταρτο τρίμηνο, οι οποίες θα συνεχιστούν και το επόμενο έτος», δήλωσε ο Σαρφ.

«Βραχνάς» τα ακίνητα γραφείων

Η Wells Fargo διέθεσε 359 εκατομμύρια δολάρια για πιθανές πιστωτικές απώλειες σε ακίνητα γραφείου το τρίτο τρίμηνο, ανεβάζοντας τα συνολικά δικαιώματα σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια για τους πρώτους εννέα μήνες του 2023.

Παρά τα υψηλά επιτόκια και τους φόβους για οικονομική ύφεση, ο Σαρφ είπε ότι η οικονομία παραμένει ισχυρή, αλλά είναι προσεκτικός για το 2024.

Ο καταναλωτής εξακολουθεί να είναι ανθεκτικός και η ανάπτυξη των πιστωτικών καρτών για την τράπεζα μπορεί να επιταχυνθεί, πρόσθεσε.

Η Wells Fargo έχει μειώσει τη δραστηριότητά της στα δάνεια αυτοκινήτων και έχει επίσης μειώσει το μέγεθος του χαρτοφυλακίου της για εξυπηρέτηση στεγαστικών δανείων.

Σύμφωνα με στελέχη των μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ, οι καταναλωτές των ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι σε καλή οικονομική κατάσταση. Όμως τους τελευταίους μήνες, οι δαπάνες έχουν επιβραδυνθεί και περισσότεροι Αμερικανοί αρχίζουν να υστερούν στις πληρωμές των δανείων τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή