Υψηλότερα έσοδα από την Ιαπωνία αναμένει η Morgan Stanley, καθώς τα στοιχήματα σχετικά με την αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της χώρας τροφοδοτούν την αναζωογόνηση των συναλλαγών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Τα βήματα της Τράπεζας της Ιαπωνίας προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης της επιρροής της στις αποδόσεις των ομολόγων τα τελευταία τρίμηνα έχουν συμβάλει στην αναζωογόνηση της αγοράς σταθερού εισοδήματος, τόνισε σε συνέντευξή του ο Alberto Tamura, διευθύνων σύμβουλος της πλειοψηφικής κοινοπραξίας της Morgan Stanley με την Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. Εάν η κεντρική τράπεζα προχωρήσει στην κατάργηση των αρνητικών επιτοκίων που ισχύουν από το 2016, αυτό θα μπορούσε να ωθήσει ακόμη περισσότερο την  δραστηριότητα, πρόσθεσε.

Τράπεζα της Ιαπωνίας: Διατηρεί αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική – Υποχωρεί το γεν

Όλα αυτά μπορεί να ενισχύσουν τη φιλοδοξία της τράπεζας με τον εταίρο της να ξεπεράσει τη Nomura Holdings  και να γίνουν ο κορυφαίος χρηματιστής στη χώρα.

«Αυτή θα μπορούσε να είναι η χρονιά με τα υψηλότερα έσοδα» για τη Morgan Stanley MUFG Securities Co., εξηγεί ο Tamura, αναφερόμενος στο οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο. Τα καθαρά έσοδα του χρηματιστή πέρυσι, στα 120,2 δισεκατομμύρια γιεν (845 εκατομμύρια δολάρια), ήταν τα υψηλότερα από τότε που δημιουργήθηκε η επιχείρηση. Οι διεθνείς πελάτες δίνουν επίσης μεγαλύτερη προσοχή στην Ιαπωνία, οδηγώντας τη δραστηριότητα στις συναλλαγές μετοχών, είπε.

Με στόχο την κορυφή

Ο γίγαντας της επενδυτικής τραπεζικής με έδρα τη Νέα Υόρκη και η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, οι δεσμοί των οποίων δημιουργήθηκαν πριν από μια δεκαετία και πλέον, εργάζονται για στενότερους δεσμούς μεταξύ των δύο κοινοπραξιών τους που εδρεύουν στο Τόκιο, με στόχο να ξεπεράσουν από κοινού τη Nomura.

«Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να γίνουμε η κορυφαία εταιρεία κινητών αξιών στην Ιαπωνία», με βάση μετρήσεις όπως τα έσοδα και το μερίδιο αγοράς, δήλωσε ο Ταμούρα. Ο βετεράνος της Morgan Stanley, ο οποίος εντάχθηκε στην τράπεζα το 1996, δήλωσε ότι σχεδιάζει να ενισχύσει κάθε επιχειρηματική γραμμή, χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω.

Οι δύο επιχειρήσεις έχουν αρκετό δρόμο να διανύσουν για να πιάσουν τον ηγέτη της αγοράς. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου εμφάνισαν συνδυασμένα καθαρά έσοδα ύψους 381,3 δισεκατομμυρίων γεν. Η ναυαρχίδα της Nomura, η μονάδα διαμεσολάβησης Nomura Securities Co. είχε 488,8 δισεκατομμύρια γιεν καθαρά έσοδα την ίδια περίοδο.

Η ενίσχυση της συνεργασίας

Η MUFG επένδυσε 9 δισ. δολάρια στη Morgan Stanley στο αποκορύφωμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008, αγοράζοντας μερίδιο 20%. Μετά τη συμμαχία, δημιούργησαν τις Morgan Stanley MUFG Securities και Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.

Με την πάροδο του χρόνου, οι επιχειρήσεις θα βρουν πιθανώς περισσότερους τομείς συνεργασίας τόσο στην Ιαπωνία όσο και αλλού, συνεχίζει ο Tamura. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την πλήρη συγχώνευση των δύο, πρόσθεσε.

Ο James Gorman, ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, προέβλεψε τον περασμένο μήνα ότι η συμμαχία της τράπεζας με την MUFG θα διαρκέσει τουλάχιστον άλλη μια δεκαετία. Ο Gorman χαιρέτισε τις τελευταίες κινήσεις των δύο επιχειρήσεων για την εμβάθυνση των δεσμών, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της συνεργασίας στο τμήμα συναλλάγματος και της συγχώνευσης της έρευνας και των πωλήσεων μετοχών στην Ιαπωνία για θεσμικούς πελάτες.

«Πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες στην Ιαπωνία είναι πολύ μεγάλες», συνεχίζει υπογραμμίζοντας τις εθνικές προσπάθειες για την αναμόρφωση του κλάδου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και την παρακίνηση των νοικοκυριών να επενδύσουν περισσότερα από τα περίπου 15 τρισ. δολάρια που διαθέτουν σε χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία. «Είναι αρκετά σαφές για τη διοίκηση στη Νέα Υόρκη ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εδώ στην Ιαπωνία σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς/»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή