Μικρές διακυμάνσεις, επιλεκτικές κινήσεις και στηρίξεις από συγκεκριμένους πρωταγωνιστές των τελευταίων ημερών εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί, χωρίς να τα καταφέρνει ακόμη να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.300 μονάδων, στη οποία «λιμνάζει» το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,32% στις 1.305,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,31% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.153,36 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,63% στις 1.065,82 μονάδες.

Επί 13 λεπτά στο +0,01%

Η αγορά προσπαθεί να βρει το ρυθμό της σε ένα ιδιότυπο διεθνές περιβάλλον, κατά το οποίο μετά τον αρχικό ενθουσιασμό για τις πιθανές μειώσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve, έρχονται οι διορθωτικές κινήσεις των υπερβολών. Και πράγματι, μετά από εννέα εβδομάδες συνεχούς ανόδου της αγοράς σηματωρού, της Wall Street, οι όποιες κινήσεις profit taking είναι και εύλογες και σε αρκετές περιπτώσεις ευκταίες.

Σε αυτό το περιβάλλον η ελληνική αγορά έχει δημιουργήσει έναν άξονα πέριξ των 1.300 μονάδων. Άνω του επιπέδου αυτού βγαίνουν οι πωλητές που θέλουν να ενισχύσουν τα αποθέματα ρευστότητας τους και κάτω του επιπέδου απορροφάται η προσφορά υποδειγματικά. Σαφώς αυτό δεν αποτελεί μια εικόνα που θα συντηρηθεί επί μακρόν, εντούτοις είναι ίδιον των βραχυπρόθεσμων κινήσεων που κυριαρχούν αυτές τις ημέρες και ελέγχουν την αγορά.

Ενδεικτικό του παραπάνω ήταν το γεγονός ότι κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης ήταν στο +0,01% επί 13 λεπτά της ώρας, ενώ στα επόμενα λεπτά η διακύμανση ήταν της τάξεως μόλις των 2 μονάδων. Και τα πρόσημα στο ταμπλό σχεδόν μοιρασμένα, με την αγορά να παίρνει επί της παρούσης για ακόμη μία ημέρα στηρίξεις από τους τίτλους του ομίλου Βιοχάλκο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΕΛΧΑ και Βιοχάλκο κρατούν και σήμερα τα ηνία, καταγράφοντας κέρδη 3,45% και 1,63% αντίστοιχα, ενώ σε θετικά εδάφη βρίσκονται και οι Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Λάμδα, Quest, Coca Cola, Jumbo, Eurobank, Autohellas και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Σαράντης, Τιτάν, Alpha bank, Cenergy, Motor Oil, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες άνω του 0,5%. Χωρίς μεταβολή είναι ο ΟΠΑΠ και η ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών