Να σταματήσουν να χρησιμοποιούν 171 αεροπλάνα τύπου Boeing 737 Max 9 έως ότου περάσουν από ελέγχους ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας της χώρας.

Η σχετική εντολή έρχεται μετά το περιστατικό αποκόλλησης κομμάτι της ατράκτου από αεροπλάνο της Alaska Airlines που είχε ξεκινήσει από το διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτλαντ στο Όρεγκον με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνια.

Boeing: Αρχίζει την παράδοση των μοντέλων 787 Dreamliner στην Κίνα

«Η ασφάλεια θα συνεχίσει να οδηγεί τη λήψη των αποφάσεών μας», δήλωσε ο διαχειριστής της υπηρεσίας, Μάικ Γουίτακερ.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας συνεργάζεται με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, το οποίο ηγείται της έρευνας για την πτήση στην Αλάσκα.

Η εταιρεία που επηρεάζεται περισσότερο είναι η United Airlines που διαθέτει 79 τέτοια αεροπλάνα. Ακολούθως η Alaska Airlines έχει 65.

Σε ανακοίνωσή της η Alaska Airlines υπογράμμισε ότι ορισμένα από τα Max 9 της θα επιστρέψουν σε λειτουργία αφού είχε ολοκληρώσει τις επιθεωρήσεις σε περίπου στο ένα τέταρτο των αεροπλάνων του στόλου της.

Σημειώνεται ότι σε βίντεο που ανέβασε μία χρήστης στο TikTok κατέγραψε τις τρομακτικές στιγμές στην πτήση της Alaska Airlines, η οποία έκανε αναγκαστική προσγείωση, καθώς ένα από τα πάνελ των παραθύρων του αεροπλάνου έφυγε ενώ βρισκόταν στον αέρα.

«Ένα μέρος του αεροπλάνου έφυγε ούτε 20 λεπτά μετά την πτήση μας;;», έγραψε στη λεζάντα του βίντεο η TikTokker strawberry.vy. Στο βίντεο διακρίνονται οι επιβάτες να φορούν τις μάσκες οξυγόνου λίγο μετά την απογείωσή τους από το Πόρτλαντ.

Δείτε το βίντεο:

@strawberr.vy Girls’ trip turned into emergency landing trip… #alaska #alaskaair ♬ original sound – vy 🍓

Μάλιστα η TikTokker έκανε ζουμ στo σημείο που είχε αποκολληθεί το κομμάτι του αεροπλάνου με αποτέλεσμα να διακρίνεται μια τεράστια τρύπα στο πλάι με καθαρή θέα σε μια νυχτερινή πόλη από κάτω.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα