
Η λύση για τη στεγαστική κρίση είναι ένας νέος νόμος – πλαίσιο για το δικαίωμα στη στέγη, όχι τα επικοινωνιακά σόου του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.
Ο Αλέξης Χαρίτσης τονίζει ότι χρειάζονται «άμεσα μέτρα μέτρα όπως ο περιορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης και της Golden Visa, η ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ουσιαστικό σχέδιο και πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας με νέα δανειοδοτικά εργαλεία».
Χαρίτσης: Χρειαζόμαστε μια πολιτική του κατεπείγοντος
Ακολούθως, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και την επίσκεψή του σε ζευγάρι στο Γαλάτσι, ωφελούμενο από το πρόγραμμα «Σπίτι μου», ο Αλέξης Χαρίτσης υπογραμμίζει ότι «π κ. Μητσοτάκης στη σημερινή του επικοινωνιακή προσπάθεια να διαφημίσει το αποτυχημένο πρόγραμμα «Σπίτι μου», θα μπορούσε χτυπήσει ένα διπλανό κουδούνι, σε ανθρώπους που δεν είναι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Ίσως αυτό θα τον βοηθούσε να αντιληφθεί την πραγματικότητα που διαμορφώνει η στεγαστική κρίση».
Στη συνέχεια προσθέτει ότι «τα δυσθεώρητα ύψη των ενοικίων και των λογαριασμών, τα εισοδήματα που εξαφανίζονται πριν από τις 15 του μήνα, τη φούσκα του real estate που δημιουργεί η πολιτική του».

«Περιμένουμε να δούμε πόσο θα χρειαστεί να ανακαλύψει ότι υπάρχει και στεγαστική κρίση»
Ο κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς υποστηρίζει ότι «ένα πρόγραμμα με ωφελούμενους λιγότερους από 10.000 δεν μπορεί να είναι η απάντηση στο πρόβλημα που εξελίσσεται σε οριζόντια κρίση μιας ολόκληρης γενιάς. Άμεσα χρειάζεται δραστική αλλαγή πολιτικής».
Καταληκτικά ο Αλέξης Χαρίτσης σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να παραδεχτεί ότι υπάρχει «πληθωρισμός απληστίας», περιμένουμε να δούμε πόσο θα χρειαστεί να ανακαλύψει ότι υπάρχει και στεγαστική κρίση».
Πηγή: in.gr


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα