Σε ένα στενό εύρος τιμών διαπραγματεύονται οι τιμές του χρυσού, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση για την πορεία του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και από τον οποίο αντλεί συμπεράσματα για τις πληθωριστικές πιέσεις.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,2% και διαμορφώθηκε στα 2.023,39 δολάρια η ουγγιά , σημειώνοντας πτώση 0,3% σε επίπεδο εβδομάδας. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό ενισχύθηκαν κατά 0,3% στα 2.023,40 δολάρια.

Alpha Finance: Βλέπει για το Χρηματιστήριο άνοδο 15-25% το 2024

Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου οι επιθέσεις εναντίον πλοίων από τους μαχητές Χούθι της Υεμένης έχουν διαταράξει το θαλάσσιο εμπόριο μέσω της διώρυγας του Σουέζ, οδηγεί σε υψηλότερες προσδοκίες για τον πληθωρισμό, εξηγεί στο Reuters ο επικεφαλής έρευνας της Nirmal Bang Commodities στη Βομβάη, Kουνάλ Σας

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί περισσότερο από 6% μέχρι στιγμής φέτος, λόγω της ανησυχίας για τον αντίκτυπο στον ενεργειακό εφοδιασμό από την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Η προσοχή των συμμετεχόντων στην αγορά μετατοπίζεται τώρα στον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed, τα στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE).

Οι αγορές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στη συνεδρίαση πολιτικής της στις 30-31 Ιανουαρίου, αλλά βλέπουν 90% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων μέχρι τον Μάιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης του χρυσού

Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε ταχύτερα από ό,τι προβλεπόταν το τέταρτο τρίμηνο, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις υποχώρησαν εν μέσω σταθερών καταναλωτικών δαπανών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο μόλις 0,03% στα 22,9162 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά 0,7% στα 897,704 δολάρια ενώ το παλλάδιο υποχώρησε κατά 0,4% στα 936,74 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities