Τα εργοτάξια του υπό κατασκευή Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65), αναμένεται να επισκεφθεί αύριο Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, στις 9.00 η ώρα το πρωί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, στη συνέχεια ο κ. Σταϊκούρας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί, στις 14:30 μαζί με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Υποδομές, Νίκο Ταχιάο, θα επιθεωρήσουν τις εργασίες της οριστικής αποκατάστασης και απόδοσης στην πόλη, των χώρων που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στο σταθμό Βενιζέλου.

Τα τμήματα του οδοστρώματος, στις οδούς Εγνατία και Βενιζέλου, τα οποία απελευθερώνονται θα δοθούν στην κυκλοφορία μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στις 16:00 θα συμμετάσχει στην θεματική ενότητα: «Υποδομές – Μεταφορές – Αστική Κινητικότητα της εκδήλωσης: «2030: Η νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας – Στρατηγική, ορόσημα, προκλήσεις», που διοργανώνουν η «Μακεδονία της Κυριακής» και το makthes.gr.

Αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος

Υπενθυμίζεται ότι προ δεκαημέρου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είχε επισκεφθεί εργοτάξια του υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος .

Ο αυτοκινητόδρομος μήκους 74,8 χλμ. κατασκευάζεται σε τρία τμήματα από τις εταιρείες ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ και AVAX.

Η ΤΕΡΝΑ

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το τμήμα του οδικού άξονα Πύργου – Γαστούνη μήκους 20 χλμ. που έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ σημειώνει τη μεγαλύτερη, έναντι των άλλων τμημάτων, πρόοδο εργασιών με 50%.

Η Άκτωρ

Από την Άκτωρ που έχει αναλάβει το τμήμα Καραίικα – Γαστούνη μήκους 33 χλμ.  ανακοινώθηκε πως η πρόοδος των εργασιών στο τμήμα της εργολαβίας της Άκτωρ έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με την περίοδο προ της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της εταιρείας από τον όμιλο Intrakat, έχοντας φτάσει πλέον στο 20% του φυσικού αντικειμένου. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Άκτωρ κ. Αλέξανδρος Εξάρχου διαβεβαίωσε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα πως «η εταιρεία κινείται εντός χρονοδιαγράμματος».

Η AVAX

Αναφορικά με το τμήμα «Βιομηχανική Περιοχή Πατρών – Καραίικα» του οποίου τη ευθύνη κατασκευής έχει ο όμιλος AVAX, μήκους 21 χλμ γίνεται γνωστό πως οι εργασίες αυτή τη στιγμή εκτείνονται και στα 21 χλμ του τμήματος.

Ο ρυθμός απορρόφησης κινείται περίπου στο 30%, με ταχεία αύξηση το τελευταίο 3μηνο που αναμένεται να αποτυπωθεί ενισχυμένη τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές