Η JPMorgan Chase and Co θα καταβάλει αστικές κυρώσεις ύψους περίπου 350 εκατομμυρίων δολαρίων στις ρυθμιστικές αρχές για την αναφορά ελλιπών δεδομένων συναλλαγών σε πλατφόρμες επιτήρησης, ανέφερε σε κανονιστική κατάθεση την Παρασκευή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Απαντώντας σε κυβερνητικές έρευνες σχετικά με τις διαδικασίες συναλλαγών της, η τράπεζα  δήλωσε ότι ορισμένα δεδομένα συναλλαγών και εντολών μέσω της μονάδας Corporate and Investment Bank δεν τροφοδοτήθηκαν στις πλατφόρμες επιτήρησης συναλλαγών.

ΗΠΑ: Πάνω από 1 τρισ. δολ. χρωστούν οι σκιώδεις τράπεζες

«Αν και τα εντοπισμένα κενά αντιπροσωπεύουν ένα κλάσμα της συνολικής δραστηριότητας σε ολόκληρη την Εταιρική και Επενδυτική Τράπεζα (CIB), το κενό δεδομένων σε έναν χώρο, ο οποίος αποτελείτο σε μεγάλο βαθμό από δραστηριότητα πρόσβασης σε χορηγούμενους πελάτες, ήταν σημαντικό», ανέφερε η εταιρεία στην κατάθεση.
Ωστόσο, η JPMorgan «δεν εντόπισε κανένα παράπτωμα υπαλλήλου, ζημία για τους πελάτες ή την αγορά».
Τα πρόστιμα ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να επιλύσουν το θέμα με δύο ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, ανέφερε η τράπεζα, χωρίς να διευκρινίσει ποιες υπηρεσίες εμπλέκονται.

Προς ..άγραν κεφαλαίων

Η τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη, αυτή την περίοδο έχει ρίξει ένα ευρύ δίχτυ καθώς επιδιώκει να συγκεντρώσει μετρητά στοχεύοντας κρατικά επενδυτικά ταμεία και εναλλακτικούς διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων.

Η JPMorgan Chase βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξασφάλιση δεσμεύσεων από τρίτα μέρη ύψους 2,5 έως 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη της ιδιωτικής πιστωτικής στρατηγικής της, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από διαχειριστές πιστώσεων που ήδη επενδύουν σε εταιρικό χρέος αλλά έχουν περιορισμένη πρόσβαση στη ροή ιδιωτικών συμφωνιών.
Ακόμα, η τράπεζα αναζητά δεσμεύσεις τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων δολαρίων από ορισμένους επενδυτές, σημειώνει μία εκ των πηγών του δημοσιεύματος.

Εκπρόσωπος της JPMorgan δήλωσε ότι η ιδιωτική πιστωτική στρατηγική της τράπεζας έχει λάβει σημαντικό ενδιαφέρον από τους επενδυτές, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής