Τις περιβαλλοντικές άδειες του ορυχείου χρυσού που λειτουργεί η μονάδα της SSR Mining Inc ακύρωσε η Τουρκία μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα και άφησε εννέα εργαζόμενους παγιδευμένους κάτω από τα ερείπια.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας ανακάλεσε τις περιβαλλοντικές άδειες και εγκρίσεις του μεταλλωρύχου, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η κίνηση αυτή έγινε λίγες ημέρες μετά το περιστατικό που αποκολλήθηκαν 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα χώματος σε μια πλαγιά 200 μέτρων.

Οι αγνοούμενοι εργάτες παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από το χώμα και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ δήλωσε το Σάββατο ότι οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται. Ο Μπαϊρακτάρ δήλωσε επίσης ότι οι μέχρι στιγμής δοκιμές δεν έδειξαν μόλυνση στα νερά που βρίσκονται κοντά στην περιοχή.

Η κατολίσθηση στο ορυχείο της SSR στην Τουρκία προκαλεί ανησυχία για τη διαρροή κυανίου.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Το ορυχείο, που βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα (310 μίλια) ανατολικά της Άγκυρας, της πρωτεύουσας της Τουρκίας, λειτουργεί από την Anagold Madencilik, η οποία ανήκει κατά 80% στην εταιρεία παραγωγής μετάλλων SSR Mining με έδρα το Ντένβερ.

Καθώς οι αρχές συνεχίζουν να διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό, έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας Καναδός υπήκοος, έχουν συλληφθεί, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Η SSR Mining ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή την αναστολή όλων των εργασιών στο ορυχείο και ότι θα παράσχει περαιτέρω ενημερώσεις μόλις λάβει περισσότερες πληροφορίες ή κατά τη διάρκεια των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το 2023, που είναι προγραμματισμένα για τις 21 Φεβρουαρίου.

Οι δύο άδειες του ορυχείου που έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας είναι επί του παρόντος σε ισχύ, με την άδεια λειτουργίας της εταιρείας να λήγει το 2026. Ωστόσο, η παραγωγή στο ορυχείο δεν μπορεί να συνεχιστεί έως ότου γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κατολίσθησης και αποβλήτων στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή