Με μια μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Αγιάς, την οποία γέμισαν με τρακτέρ, οι αγρότες της Λάρισας συνεχίζουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας αιτήματα για την επιβίωσή τους.

Ειδικότερα, σήμερα, ημέρα της συνάντησης των Θεσσαλών αγροτών με τον πρωθυπουργό, οι αγρότες της Αγιάς Λάρισας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και των Αγροτικών Συλλόγων του δήμου Αγιάς, πραγματοποιώντας συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στην συγκέντρωση συμμετέχουν επίσης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Μαγνησίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς.

Αγιά: Διαμαρτυρία μηλοπαραγωγών στον ΕΛΓΑ

Οι αγρότες διεκδικούν αποζημιώσεις για τις ζημιές του «Daniel» και τον παγετό του περασμένου Μάρτη. Να σημειωθεί ότι οι  δενδροκαλλιεργητές δεν έχουν λάβει ούτε καν προκαταβολή της αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη από τον «Daniel», ενώ οι συνάδελφοί τους από τη γειτονική Μαγνησία έλαβαν προκαταβολή αποζημίωσης.

Να σημειωθεί ότι, ο ΕΛΓΑ την περασμένη εβδομάδα, με ανακοίνωσή του απαντούσε ότι δεν θα καταβληθούν αποζημιώσεις, καθώς οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς, δεν υπέστησαν ζημιές από τις θεομηνίες Daniel και Elias. Στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ υπεβλήθησαν 156 δηλώσεις ζημίας, οι οποίες αφορούν 2.224 στρέμματα δενδροκαλλιεργειών, εκ των οποίων μόνο στα 105,1  στρέμματα εκτιμήθηκαν ζημίες της τάξεως 30%- 100%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO