Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η προτεινόμενη συγχώνευση της Vodafone με την ανταγωνιστική CK Hutchison θα αντιμετωπίσει μια εις βάθος έρευνα, εκτός εάν οι δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δώσουν «ουσιώδεις λύσεις» στις ανησυχίες της ρυθμιστικής αρχής.

Η Vodafone και η βρετανική Three της CK Hutchison έχουν πέντε εργάσιμες ημέρες για να δώσουν τις απαντήσεις τους.

Η Vodafone Italia συγχωνεύεται με την Swisscom – Στα 8 δισ. ευρώ το τίμημα

Η CMA ξεκίνησε έρευνα για την προτεινόμενη συγχώνευση τον Ιανουάριο. Στην τελευταία της ενημέρωση την Παρασκευή, η CMA ανέφερε ότι ανησυχεί ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του ανταγωνισμού, θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές για τους καταναλωτές και θα δημιουργήσει ένα δυσμενές περιβάλλον για τους φορείς εκμετάλλευσης εικονικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Οι πάροχοι εικονικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, ή MVNO, είναι μια σειρά νέων φορέων εκμετάλλευσης δικτύων που έχουν εμφανιστεί με την πάροδο των ετών που χρησιμοποιούν υποκείμενη υποδομή από υπάρχουσες τηλεπικοινωνίες, αντί να δημιουργούνται από την αρχή.

Η συγχώνευση της Vodafone με την CK Hutchison ανακοινώθηκε πέρυσι και προβλέπει την παροχή μεριδίου 51% στην Vodafone και αφήνοντας την CK Hutchison με το μειοψηφικό πακέτο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone UK Αχμέντ Εσάμ ορίστηκε να διευθύνει τη νέα επιχείρηση, με τον Οικονομικό Διευθυντή της Three UK Ντάρεν Πάρκις να προορίζεται για τη θέση του CFO. Ο συνδυασμένος φορέας εκμετάλλευσης θα έχει περίπου 27 εκατομμύρια πελάτες, ξεπερνώντας τις ανταγωνίστριες εταιρείες BT, EE και VM O2, που ανήκουν από κοινού στις Telefonica και Liberty Global.

Επιδιώκοντας να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτικών, των συνδικάτων και των αρχών ανταγωνισμού, οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι θα επενδύσουν 11 δισεκατομμύρια λίρες στη Βρετανία στα επόμενα 10 χρόνια, προκειμένου να δημιουργήσουν αυτό που περιέγραψαν ως «ένα από τα πιο προηγμένα αυτόνομα δίκτυα 5G της Ευρώπης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.