Ο ιδιοκτήτης ενός αρχοντικού 20 εκατομμυρίων δολαρίων,  το οποίο χτίστηκε στην κορυφή ενός ουρανοξύστη 33 ορόφων, δεν θα μπορέσει -μάλλον-  να ζήσει ποτέ σε αυτό.

Το εντυπωσιακό σπίτι σχεδιάστηκε για τον Ινδό επιχειρηματία Βιτζάϊ Μάλια , ο οποίος όμως διέφυγε από την Ινδία στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για φερόμενα οικονομικά εγκλήματα.

Ινδία: Η στρατηγική του «δούναι και λαβείν» στις εμπορικές συνομιλίες

Οι μεγιστάνες των επιχειρήσεων είναι γνωστοί για τις εξωφρενικές και συχνά εκκεντρικές επιλογές στέγασης. Αλλά ένας αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας μεγιστάνας έχει φτάσει τις πολυτελείς επαύλεις σε νέα ύψη – τα 400 πόδια, για την ακρίβεια, σημειώνει το Business Insider.

Πάνω σε ένα συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων 33 ορόφων στο Bengaluru της Ινδίας, αυτό το αρχοντικό στον ουρανό είναι πάνω από 40.000 τετραγωνικά πόδια με δύο ορόφους, ένα ελικοδρόμιο, καταπράσινους κήπους, μια πισίνα υπερχείλισης και ένα κατάστρωμα θέασης 360 μοιρών.

Ο Irfan Razac, πρόεδρος της Prestige Estates Projects, η οποία αποτελεί μέρος μιας κοινής συμφωνίας ανάπτυξης για την κατασκευή του πύργου, είχε δηλώσει προηγουμένως για το έργο: «Ήταν μια πρόκληση να χτιστεί η έπαυλη σε έναν τεράστιο πρόβολο σε αυτό το ύψος, αλλά έχουμε εξασφαλίσει το χτίζουμε όπως ακριβώς το συλλάβαμε».

Η αξία του σπιτιού υπολογίζεται στα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πύργος της οικογένειας Αμπάνι

Ένα άλλο εντυπωσιακό σπίτι που ανήκει σε υπερπλούσιους της Ινδίας είναι ο πύργος της Βομβάης της οικογένειας Ambani, Antilia. Η κατασκευή του κόστισε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Περιλαμβάνει εννέα ανελκυστήρες, έναν κινηματογράφο 50 θέσεων, ένα σπα πλήρους εξυπηρέτησης, ένα γκαράζ 168 αυτοκινήτων και τρία ελικοδρόμια.

Η κατοικία Ambani έχει 27 ορόφους, αν και οι πολλές διπλές οροφές της σημαίνουν ότι είναι πιο κοντά σε ύψος σε ένα παραδοσιακό κτήριο 40 ορόφων.

Το αρχοντικό του ουρανού στο Μπανγκαλόρ, ωστόσο, σχεδιάστηκε για τον Ινδό επιχειρηματία Vijay Mallya και είναι εντελώς ξεχωριστό από τα παρακάτω διαμερίσματα.

Η διαφυγή στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Β. Μάλια ήταν γνωστός ως ο «βασιλιάς των καλών εποχών» για τον πλούσιο τρόπο ζωής του, σύμφωνα με τους Financial Times, αλλά τον Μάρτιο του 2016, διέφυγε από την Ινδία αφού δεν πλήρωσε χρέη άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και αντιμετώπισε κατηγορίες για απάτη. Αναζήτησε καταφύγιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όταν ο Μάλλια έφυγε, σύμφωνα με αναφορές στα ινδικά μέσα ενημέρωσης, η «έπαυλή του στον ουρανό» ήταν ακόμη ημιτελής το 2017.

Η Ινδία έχει κάνει πολλές προσπάθειες να εκδοθεί ο δισεκατομμυριούχος που έκανε την περιουσία του στην επιχείρηση αλκοολούχων ποτών με το δημοφιλές εμπορικό σήμα Kingfisher.

Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, στην Ινδία, η μάρκα μπύρας Kingfisher Strong είχε μερίδιο αγοράς 36% και έχει επεκτείνει την παρουσία της σε 69 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας και της Νορβηγίας.

Αργότερα στην καριέρα του, ο Μαλια  δοκίμασε τις δυνάμεις του στην αεροπορική βιομηχανία και στους αγώνες της Formula 1.

Τρείς εκατομμυριούχοι φυγάδες

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανή έκδοση του Β.Μάλια πίσω στην Ινδία, ο  Τομ Τανγκεντατ , Βρετανός υπουργός Κρατικής Ασφάλειας, δήλωσε στο Press Trust of India: «Έχουμε και οι δύο [χώρες] νομικές διαδικασίες που πρέπει να περάσουν.

Αλλά η βρετανική κυβέρνηση είναι απολύτως σαφής, δεν έχουμε καμία πρόθεση να γίνουμε ένα μέρος όπου μπορούν να κρυφτούν όσοι επιδιώκουν να αποφύγουν τη δικαιοσύνη».

Τον Ιανουάριο, οι Times of India ανέφεραν ότι αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους του Κεντρικού Γραφείου Ερευνών της Ινδίας, της Διεύθυνσης Εκτέλεσης και της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών επρόκειτο να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο για να επισπεύσει την έκδοση ορισμένων από τους πλέον καταζητούμενους φυγάδες της Ινδίας που είχαν καταφύγει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο έμπορος αμυντικών ειδών Σαντζάϊ Μπανταρι , ο έμπορος διαμαντιών Νιραβ Μοντι  και ο Βιτζάϊ Μάλια ήταν στη λίστα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή