Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την προοπτική της οικονομίας.

Η απόδοση του 10ετούς  υποχώρησε περισσότερο από δύο μονάδες βάσης στο 4,21% και του 2ετούς  στο 4,57% αφού επίσης υποχώρησε πάνω από δύο μονάδες βάσης.

Wall Street: Ανοδική αντίδραση -Στοίχημα το τέλος του Μαρτίου

Οι επενδυτές εξέτασαν τα τελευταία στοιχεία και τις παρατηρήσεις των αξιωματούχων της Federal Reserve καθώς σταθμίζουν τις προοπτικές για την οικονομία.

Στην αγορά επικρατεί αβεβαιότητα για το πότε και πόσο συχνά θα μειώσει η Fed τα επιτόκια, καθώς οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με τα δεδομένα και την κατάσταση της οικονομίας. Επιπλέον μια σειρά από στελέχη της κεντρικής τράπεζας έχουν υποστηρίξει ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν λιγότερες από τις προβλεπόμενες μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, ενώ η τελευταία έκθεση για την καταναλωτική εμπιστοσύνη έδειξε πτωτική αισιοδοξία για την οικονομία.

Την Πέμπτη θα δημοσιευτούν οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, τα στοιχεία για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν το τέταρτο τρίμηνο και για το καταναλωτικό κλίμα.

Τα βασικά στοιχεία αυτής της εβδομάδας αναμένονται την Παρασκευή και αφορούν τον δείκτη Τιμών Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών, ο δείκτης πληθωρισμού που παρακολουθεί στενά η  Fed. Ωστόσο, οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές τη Μεγάλη Παρασκευή, που σημαίνει ότι η αντίδραση της αγοράς στα στοιχεία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές