Ο Όμιλος Rakuten σχεδιάζει την συγχώνευση των δραστηριοτήτων χρηματοοικονομικής τεχνολογίας σε έναν όμιλο, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και την απόκτηση πελατών σε τομείς, από την ηλεκτρονική τραπεζική και τις πιστωτικές κάρτες έως τους τίτλους και τις ασφάλειες.

Ο Όμιλος Rakuten και η Rakuten Bank έχουν συνάψει μνημόνιο συμφωνίας για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών τους, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοινώσεις τους.

ΗΠΑ: Ναυάγησε το deal JetBlue – Spirit Airlines – Οι λόγοι της αποτυχίας

Η Rakuten Bank θα συνεχίσει να είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τόκιο μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Τα οικονομικά της μητρικής, με επίκεντρο την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Rakuten Ichiba, δέχονται πιέσεις από την κυκλοφορία του 2020 μιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που οδήγησε σε 14 συνεχόμενα τρίμηνα λειτουργικών ζημιών.

Για τη δημιουργία ταμειακών διαθέσιμων, η Rakuten έχει εκδώσει μετοχές και ομόλογα και έχει πουλήσει περιουσιακά στοιχεία, για παράδειγμα εισάγοντας στο χρηματιστήριο την Rakuten Bank τον Απρίλιο του 2023.

Επίσης, ζήτησε να εισαγάγει τον κλάδο των χρεογράφων τον Ιούλιο του 2023, αλλά αυτό καθυστέρησε έως τον επόμενο Νοέμβριο, με τη Rakuten να αναγκάζεται να πουλήσει το 30% της εταιρείας στην Mizuho Financial Group.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή