«Αναγνωριστικές κινήσεις» κάνει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως παραμένει στο στενό εύρος της διακύμανσης του τελευταίου διαστήματος, αποτυπώνοντας τις αλλαγές των θέσεων που συντελούνται.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,09% στις 1.421,10 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,05% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.418,81 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,22% στις 1.197,53 μονάδες.

«Αναγνωριστικές πτήσεις»

Μετά από έξι εβδομάδες συσσώρευσης, η αγορά δεν δείχνει να μπορεί ακόμη να αλλάξει επίπεδο εάν πρώτα δεν ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση θέσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά από τέσσερις δυνατούς μήνες που προηγήθηκαν του Μαρτίου. Είναι λογικό μετά από τέτοια κίνηση η αγορά να χρειάζεται ανάσες- διορθώσεις μιας και τα κέρδη είναι σημαντικά, σχολιάζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance.

Κατά τον ίδιο, η ερώτηση του εκατομμυρίου είναι αν η αγορά-ές διορθώσουν με θόρυβο και γρήγορη πτωτική κίνηση ή με πλάγια κίνηση και συσσώρευση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε κάθε περίπτωση οι αγοραστές είναι πρόθυμοι να απορροφήσουν την όποια προσφορά με την ελληνική αγορά να έχει γίνει στόχος από πολλά funds του εξωτερικού.

Μπορεί βραχυπρόθεσμα να υπάρχει ανομβρία από νέα αλλά και πτώση τζίρου λόγω Καθολικού Πάσχα και απανωτών αργιών παρόλα αυτά η ρευστότητα επιτρέπει σε κάποιους να κυνηγούν ευκαιρίες ή παίγνια σε εταιρίες μικρής κεφαλαιοποίησης ή να υπάρχουν τοποθετήσεις επιλεκτικά σε εταιρίες που έχουν μείνει άπραγες στην κίνηση του τελευταίου 5μήνου και χρόνου, προσθέτει ο κ. Ζαχαράκης.

Ο τραπεζικός που είναι σε διαφορετική φάση από την υπόλοιπη αγορά είναι λογικό να παίζει και το βασικότερο ρόλο στην αγορά θυμίζοντας ότι συγκεντρώνει και το συντριπτικό ποσοστό στον τζίρο.

Οι αγορές λοιπόν συνεχίζουν να έχουν ρευστότητα και να κινούνται ανοδικά με αφορμή την πιθανή μείωση επιτοκίων παρόλα αυτά, η κίνηση μπορεί να προβληματίσει την πτώση του πληθωρισμού με κίνδυνο να παραμείνει για καιρό κάτι που δεν θα αποκλιμακώσει εύκολα τα υψηλά επιτόκια όπως θα ήθελαν οι κεντρικές τράπεζες, καταλήγει ο κ. Ζαχαράκης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Coca Cola «βαραίνει» την αγορά με το -1,83% που σημειώνει, με την ΕΥΔΑΠ να είναι στο -1,68%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Quest, Τιτάν, Μυτιληναίος, Jumbo, Alpha Bank, Cenergy και Motor Oil. Χωρίς μεταβολή είναι οι Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Autohellas και Λάμδα.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης πλέον ξεπερνά και τα 12 ευρώ, σημειώνοντας άλμα 4,26%, με την Τέρνα Ενεργειακή να είναι στο +1,33%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Πειραιώς και Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών