Δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά της πολυτελούς φιλοξενίας πραγματοποιεί ο ξενοδοχειακός όμιλος της Κύπρου, Thanos Hotels and Resorts, με πρωταρχικό στόχο την δημιουργία δέκα ξενοδοχείων τα επόμενα χρόνια.

Ο Όμιλος Thanos Hotels and Resorts ιδρύθηκε πριν 53 χρόνια από τον δάσκαλο Αλέκο Μιχαηλίδη, ακολούθησε από το 1971 μία ανοδική πορεία κατακτώντας ηγετικό ρόλο στην κυπριακή ξενοδοχειακή αγορά. Παρουσιάζοντας χθες στην Αθήνα την επιχειρηματική ιστορία της οικογένειας του και τα μελλοντικά του σχέδια ο επικεφαλής του ομίλου Θάνος Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε στην αρχή και τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια. Χρόνια που «όποιος ήθελε να ξεφύγει από την φτώχεια επέλεγε να γίνει μοναχός η δάσκαλος».

Πανευρωπαϊκή πρωτιά Ελλάδας στη συνεισφορά του τουρισμού στην οικονομία

Ο πατέρας του Αλέκος Μιχαηλίδης, μετέπειτα ξενοδόχος αλλά και Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου και Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, επέλεξε να γίνει δάσκαλος, παρακολουθώντας σειρά μαθημάτων στη Βρετανία.

Η αρχή

Αργότερα σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο στην Ατλάντα και το 1971 ξεκίνησε την δραστηριότητα του στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, ενοικιάζοντας το ξενοδοχείο “Ευαγόρας Court”, στην Αρχαία Σαλαμίνα. Μετά την τουρκική εισβολή, επαναδραστηριοποιήθηκε στον κλάδο τη δεκαετία του 1980, με τη ανακατασκευή του βομβαρδισμένου Paphos Beach Hotel. Ο Αλέκος Μιχαηλίδης επένδυσε σε δυο περιοχές που τίποτα δεν προδίκαζε τότε την μελλοντική τους επιτυχία στον τουρισμό δικαιώνοντάς τις επιλογές του. Στη συνέχεια το 1987 λειτούργησε το ξενοδοχείο Annabelle και ακολούθησε το ξενοδοχείο Anassa που άνοιξε τις πόρτες του το 1998. Τη σκυτάλη του Ομίλου, πήρε μετά το 2008 ο κ. Θάνος Μιχαηλίδης που σήμερα διευθύνει ένα όμιλο με ένα χαρτοφυλάκιο οκτώ πεντάστερων plus ξενοδοχείων, εκ των οποίων έξι στην Κύπρο (Anassa, Αntasia, Annabelle, Αlmyra, Berengaria, Amyth of Nicosia), και δυο στην Ελλάδα, στη Μύκονο (Amyth of Mykonos Agios Stefanos και Super Paradise), με ένα σύνολο περισσότερων από 900 κλίνες.

Εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Μιλώντας για τα επενδυτικά σχέδια του ομίλου ο Θάνος Μιχαηλίδης που παράλληλα είναι και πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.) ανέφερε ότι «αξιολογήσαμε τη θετική πορεία του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα και ως εκ τούτου η είσοδός μας στην ελληνική αγορά με το Amyth της Μυκόνου στον Άγιο Στέφανο, αποτελεί μια φυσική εξέλιξη της επιχειρηματικής μας διαδρομής. Άλλωστε η Ελλάδα ήταν πάντα στην καρδιά μας».

Υπενθυμίζεται ότι το 2023 ο όμιλος επέλεξε τη Μύκονο για να παρουσιάσει ένα νέο ξενοδοχειακό concept, τα Amyth Hotels. Tο πρώτο ξενοδοχείο λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2023 στον Άγιο Στέφανο, ενώ τον Μάιο του 2024 θα ανοίξει ένα νέο Amyth στο δημοφιλές Super Paradise σε ένα πλήρως ανακαινισμένο συγκρότημα που απαρτίζεται από 50 δωμάτια, σουίτες και βίλες.

Δέκα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Γενικότερα το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου Thanos Hotels and Resorts για την ελληνική ultra-luxury αγορά περιλαμβάνει:

  • την επέκταση των Amyth Hotels με το άνοιγμα 10 Amyth Hotels στην Ελλάδα, σε συνέχεια των δύο πρώτων που λειτουργεί στη Μύκονο (Άγιος Στέφανος και Super Paradise). Η διοίκηση βρίσκεται σε εντατικές συζητήσεις με asset owners και αναμένονται συμφωνίες το επόμενο διάστημα.
  • την δημιουργία ελληνικού «Anassa» καθώς όπως ειπώθηκε από τον κ. Μιχαηλίδη, το όραμα του είναι να «φέρουμε στην Ελλάδα» τη «ναυαρχίδα» μας, το Anassa. Αλλά «αυτό είναι πιο μακροπρόθεσμο».
  • την παροχή υπηρεσιών B2B με Hotel Management και Consulting: Ο όμιλος θα φέρει στην Ελλάδα ακόμη ένα business unit του, το Thanos Hotel Management, που απευθύνεται τόσο σε asset owners που επιθυμούν να διαθέσουν το ακίνητό τους για να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο, όσο και σε επαγγελματίες της φιλοξενίας που διαθέτουν ήδη ξενοδοχείο και επιθυμούν να αναθέσουν το management αυτού. Κεφαλαιοποιώντας την μεγάλη του εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, με πιο πρόσφατο έργο το εμβληματικό ξενοδοχείο Berengaria στην Κύπρο, ο όμιλος βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αναζήτησης και συζητήσεων με ιδιοκτήτες αντίστοιχων ακινήτων και στην Ελλάδα.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός