Τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ μπορούν να δουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον προσωπικό τους λογαριασμό (myAADΕ) στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ.

Νέο σχέδιο για μείωση του ιδιωτικού χρέους – Mπόνους για τους συνεπείς

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα ενώ όσοι έχουν κατεβάσει στο κινητό τους την εφαρμογή myAADEapp μπορούν να δουν το νέο λογαριασμό του φόρου ακινήτων.

Τα 6 βήματα

Για να βρείτε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2024 θα πρέπει  να  ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

1.           Μπαίνετε στην αρχική σελίδα του myAADE.

2.           Κάνετε κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές».

3.           Κάνετε κλικ στην επιλογή «Δημοφιλείς Εφαρμογές».

4.           Κάνετε κλικ στη «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ».

5.           Θα ανοίξει η σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9. Η είσοδος στη σελίδα γίνεται με τους κωδικούς Taxis.

6.           Επιλέγετε το έτος 2024 και βλέπετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2024.

Με τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ:

1.            Οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν είχαν καμία μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2023 θα πληρώσουν το ίδιο ποσό ΕΝΦΙΑ που κατέβαλαν πέρυσι.

2.             Ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ  είναι  «φουσκωμένος» για τους φορολογούμενους οι οποίοι το 2023 απέκτησαν ακίνητα με αγορά, γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά, απέκτησαν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα (πλήρη ή ψιλή κυριότητα, επικαρπία), τακτοποίησαν αυθαίρετους χώρους.

 3.            Οι φορολογούμενοι που πούλησαν ακίνητα ή μεταβίβασαν ακίνητα στα παιδιά τους το 2023 θα δουν το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ να είναι ελαφρύτερο.

4.            Έκπτωση έως 10% έχουν οι ιδιοκτήτες περίπου 305.000 κατοικιών που  είχαν ασφαλίσει τα ακίνητά τους για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα το 2023.

5.            Πάνω από 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ να είναι «κουρεμένο» κατά 50%  ή ακόμη και μηδενικό, με την προϋπόθεση βέβαια ότι  πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

7.  Απαλλαγή. Από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ απαλλάσσονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax