Aνοδο 5% σημείωσε η μετοχή της L’Oreal την Παρασκευή καθώς ο γαλλικός κολοσσός καλλυντικών ξεπέρασε τις προσδοκίες όσον αφορά στις πωλήσεις καταγράφοντας ισχυρή άνοδο στο πρώτο τρίμηνο και κατευνάζοντας τις ανησυχίες για επιβράδυνση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εκτίναξη της μετοχής της L’Oreal στα επίπεδα του 5% αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 2023, ενώ επισημαίνεται ότι είχε χάσει 6% φέτος μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης.

Hermès: Γκρέμισε τη L’ Oreal από τη 2η θέση και προχωρά για την κορυφή

Μετά το κλείσιμο της αγοράς την Πέμπτη, η μεγαλύτερη εταιρεία ομορφιάς στον κόσμο ανέφερε αύξηση πωλήσεων άνω του 12% τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Ευρώπη, ενισχυμένη από τη μαζική γκάμα της αγοράς και τα δερματολογικά προϊόντα της, που συνέβαλαν στην αντιστάθμιση της υποχώρησης στον τομέα της πολυτελείας.

Αποτελέσματα – έκπληξη

«[Είχαμε] ένα σταθερό τρίμηνο, παρά τις ανησυχίες», δήλωσαν αναλυτές της Barclays, καθώς η L’Oreal αναγνώρισε μια επιβράδυνση στις πωλήσεις της στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά «εξέπληξε άνετα προς τα πάνω», τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Τα θετικά αποτελέσματα από τη γαλλική εταιρεία ενίσχυσαν τον ευρύτερο κλάδο, οδηγώντας ανοδικά τις μετοχές ανταγωνιστριών εταιρειών όπως η αμερικανική Estee Lauder με αύξηση κατά 5% και την Coty κατά 3%.

«Η L’Oreal σημείωσε ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης», έγραψαν οι αναλυτές της Bernstein σε σημείωμα προς τους επενδυτές προσθέτοντας ότι η ικανότητά της να μετατοπίζει τις επενδύσεις στη διαφήμιση και τις προωθητικές ενέργειες σε διάφορα μέρη του κόσμου και σε κατηγορίες και δημογραφικά στοιχεία, της επιτρέπει να βελτιστοποιήσει την παγκόσμια ανάπτυξή της και να την κάνει πιο ανθεκτική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα