Σε  1,275 δισεκατομμύρια ευρώ (1,365 δισεκατομμύρια δολάρια) ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 10%.

Οι αναλυτές είχαν προβλέψει καθαρό αποτέλεσμα 1,23 δισ. ευρώ για την περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία του LSEG.

Η Deutsche Bank ανέφερε ότι αυτό ήταν το υψηλότερο κέρδος πρώτου τριμήνου από το 2013. Σηματοδοτεί επίσης το 15ο συνεχόμενο κερδοφόρο τρίμηνο της τράπεζας.

Τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 1% σε ετήσια βάση στα 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία η τράπεζα απέδωσε στην αύξηση των προμηθειών και των εσόδων από προμήθειες, μαζί με την ισχύ του σταθερού εισοδήματος και των νομισμάτων. Τα στοιχεία ήταν επίσης ανώτερα των προβλέψεων των αναλυτών για 7,73 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την LSEG.

Τα μαθήματα από το τραπεζικό δράμα της Ευρώπης

Τα έσοδα της επενδυτικής της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 13% στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, μετά από μια πτώση 9% σε όλο το έτος 2023, η οποία είχε ρίξει προς τα κάτω τα συνολικά κέρδη. Η απόδοση αποκαθιστά το τμήμα ως τη μονάδα με τα υψηλότερα κέρδη της Deutsche Bank όσον αφορά την ανάπτυξη των εσόδων χρηματοδότησης και εμπορίας πιστώσεων.

Άλλα βασικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου περιλαμβάνουν:

  • Καθαρές εισροές 19 δισ. ευρώ στα τμήματα Private Bank και Asset Management.
  • Οι προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες ήταν 439 εκατ. ευρώ, από 488 εκατ. το τέταρτο τρίμηνο του 2023.
  • Ο δείκτης κεφαλαίου της πρώτης βαθμίδας μετοχών (CET1) — ένα μέτρο της φερεγγυότητας των τραπεζών — ήταν 13,4%, σε σύγκριση με 13,6% την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το 2023, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 3.500 θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια, καθώς στοχεύει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε λειτουργική αποτελεσματικότητα για να ενισχύσει την κερδοφορία και να αυξήσει τις αποδόσεις των μετόχων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση