Σε κινήσεις εξισορρόπησης αναλώθηκε σήμερα η Wall Street, η οποία προσπάθησε να βρει ρυθμό εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων, αλλά και των τελευταίων εταιρικών αποτελεσμάτων, τα οποία έδωσαν διττά μηνύματα για την πορεία ορισμένων κλάδων.

Shell – TotalEnergies: Γιατί η Ευρώπη «διώχνει» τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου της – Το «φλερτ» με Wall Street

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,08% στις 38.884 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,13% στις 5.187 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,10% στις 16.332 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Disney υποχώρησαν σχεδόν 10%, παρά το γεγονός ότι ο κολοσσός των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα τριμηνιαία κέρδη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,21 δολαρίων με έσοδα 22,08 δισ. δολαρίων, έναντι κερδών ανά μετοχή 1,10 δολαρίων με έσοδα 22,11 δισ. δολαρίων που περίμεναν οι αναλυτές.

Βουτιά 11% σημείωσε και η εταιρεία αμυντικής τεχνολογίας Palantir, λόγω της ασθενέστερης από την αναμενόμενη καθοδήγηση που έδωσε για τις μελλοντικές επιδόσεις της. Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 634 εκατ. δολαρίων, ενώ οι προσδοκίες ήταν για 615 εκατ. δολάρια, με τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 21% σε ετήσια βάση και 4% στο τρίμηνο.

Από την άλλη, οι μετοχές της Peloton Interactive σημείωσαν άλμα 15,5%, αφού το CNBC ανέφερε ότι υπάρχει ενδιαφέρον εξαγοράς της από ομάδα εταιρειών private equity. Η Peloton είχε συνομιλίες με τουλάχιστον μία εταιρεία καθώς σκέφτεται να βγει από το χρηματιστήριο.

Στο μεταξύ, την αγορά επηρέασαν και οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, John Williams, ο οποίος ανέφερε ότι η Fed εξετάζει το «σύνολο των οικονομικών δεδομένων» και «τελικά» θα μειώσει τα επιτόκια. Ο Williams σημείωσε ότι η αμερικανική οικονομία είναι ακόμα ισχυρή, αλλά αναπτύσσεται με βραδύτερο ρυθμό.

Επίσης, ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank της Richmond, Thomas Barkin, χαρακτήρισε τα στοιχεία του ετήσιου πληθωρισμού ως «απογοητευτικά» και απόδειξη ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να τηρήσει την τρέχουσα περιοριστική νομισματική πολιτική της για να μειώσει τον ρυθμό.

Ωστόσο, ο Barkin τόνισε επίσης ότι “είναι αισιόδοξος ότι το σημερινό περιοριστικό επίπεδο των επιτοκίων μπορεί να απομακρύνει τη ζήτηση για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο. Αν και δεν βλέπω την οικονομία να υπερθερμαίνεται, η Fed ξέρει πώς να αντιδράσει εάν κάνει”, ανέφερε.

«Πρόκειται για μια αγορά που μιμείται αυτό που κάνει η Fed», σχολίασε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street