Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τη Boeing , την αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών καθώς όπως είπε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) «αντιμετωπίζει έναν «μακρύ δρόμο» για την αντιμετώπιση των ζητημάτων ασφάλειας».

Η δήλωση του διοικητή της FAA Μάικ Γουίτακερ (Mike Whitaker) έγινε εν αναμονή της παραλαβής του σχεδίου που είχε ζητηθεί απο την εταιρεία στα τέλη Φεβρουαρίου σχετικά με ζητήματα ασφάλειας και ποιότητας.

Boeing: Οι μέτοχοι ψήφισαν υπέρ της παραμονής του απερχόμενου CEO στο διοικητικό συμβούλιο

Ο διοικητής της FAA είχε δώσει τότε στην Boeing,  90 ημέρες για να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση «συστημικών ζητημάτων ελέγχου ποιότητας» ενώ της απαγόρευσε να επεκτείνει την παραγωγή του αεροσκάφους 737 MAX.

Η Boeing έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενα ερωτήματα μετά την αποκόλληση ενός πάνελ πόρτας κατά τη διάρκεια μιας πτήσης στις 5 Ιανουαρίου σε ένα νέο αεροσκάφος 737 MAX 9 της Alaska Airlines , αναγκάζοντας τους πιλότους να κάνουν αναγκαστική προσγείωση ενώ οι επιβάτες ήταν εκτεθειμένοι σε μια τρύπα που άνοιξε 16.000 πόδια πάνω από το έδαφος.

Ένας έλεγχος της FAA διαπίστωσε επίσης σοβαρά ζητήματα.

Ο Γουίτακερ δήλωσε στο ABC News ότι το σχέδιο 90 ημερών, που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, «δεν είναι το τέλος της διαδικασίας. Είναι η αρχή και θα είναι ένας μακρύς δρόμος για να επανέλθει η Boeing εκεί που πρέπει : Να κατασκευάζει ασφαλή αεροπλάνα».

Eνθαρρυντικά βήματα

Είπε επίσης ότι η FAA συνεργάζεται στενά με την Boeing τις τελευταίες 90 ημέρες σχετικά με το «πώς θα μοιάζει αυτό το σχέδιο, αν πρόκειται να επαναφέρει την ποιότητα εκεί που πρέπει να είναι στα εργοστάσιά της».

«Είναι να φέρει το σύστημα ασφαλείας εκεί που πρέπει να είναι και να φέρει την κουλτούρα εκεί που πρέπει να είναι, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να μιλήσουν όταν βλέπουν κάτι που τους αφορά».

Ο CEO της Boeing Ντέιβ Καλουν, ο οποίος έκτοτε ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αργότερα φέτος, δήλωσε νωρίτερα ότι η αεροναυπηγική εταιρεία «θα αναπτύξει το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης με μετρήσιμα κριτήρια που θα αποδεικνύει τη βαθιά αλλαγή που απαιτούν ο διοικητής Γουίτακερ και η FAA».

Ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ (Pete Buttigieg) δήλωσε στο Yahoo Finance την Τετάρτη ότι η Boeing «λέει τα σωστά πράγματα, κάνει ενθαρρυντικά βήματα, αλλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το βλέπουμε στο εργοστάσιο, ότι το βλέπουμε όσον αφορά την ποιότητα του προϊόντος που βγαίνει από τη γραμμή [παραγωγής]».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή