Μικρές διακυμάνσεις καταγράφει σήμερα η Wall Street, η οποία προσπαθεί να διαγνώσει τις δυνάμεις στα επίπεδα, μετά και το τελευταίο ράλι ανόδου των S&P και Nasdaq σε νέα ιστορικά υψηλά.

Αγορές: Λιανικές πωλήσεις ΗΠΑ, Κίνα και Τράπεζα της Αγγλίας- Η εβδομάδα που έρχεται

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,18% στις 38.519 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,07% στις 5.427 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,03% στις 17.684 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Best Buy κερδίζει περισσότερο από 3% μετά από αναβάθμιση της σύστασής της από την UBS σε «αγορά» από «ουδέτερη». Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, νέα προϊόντα και ένας κύκλος αναβάθμισης συσκευών θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη μετοχή.

Κέρδη 4% και για την Autodesk, καθώς το ακτιβιστικό fund Starboard Value έχει αποκτήσει μερίδιο 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία. Η Starboard εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων για ανησυχίες σχετικά με καθυστερημένες αποκαλύψεις σε μια εσωτερική έρευνα.

To τεστ

Η Wall Street αναμένεται να δώσει ένα τεστ αυτήν την εβδομάδα εάν το ράλι της αγοράς μπορεί να συνεχιστεί. Ωστόσο, δεν λείπουν και οι ρωγμές που εμφανίζονται στις προοπτικές της αγοράς.

«Υπάρχουν πραγματικά δύο θέματα που πρέπει οι επενδυτές να έχουν υπόψιν τους φέτος», σχολίασε η Shannon Saccocia της NB Private στο CNBC. «Το ένα είναι το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης και το άλλο η ιδέα της παραγωγής, της ανανέωσης και, ειλικρινά, της συνεχιζόμενης ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης».

“Βλέπουμε λίγο πιο αδύναμα οικονομικά δεδομένα και ίσως η Wall Street τηρεί στάση αναμονής ότι ίσως αυτή η… επανεπιτάχυνση από κατασκευαστική και βιομηχανική άποψη κινείται πιο αργά από αυτό που βλέπουμε από την άποψη της τεχνητής νοημοσύνης”, είπε.

Οι κινήσεις πάντως αναμένεται να είναι επιφυλακτικές, δεδομένου του ότι οι αγορές είναι κλειστές την Τετάρτη για τις διακοπές του Ιουνίου (Juneteenth holiday).

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα βελτιώθηκε στην περιοχή της Νέας Υόρκης, ενώ οι προοπτικές εξαμήνου αυξήθηκαν στο καλύτερο επίπεδο από τις αρχές του 2022, σύμφωνα με έρευνα της Federal Reserve που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο δείκτης Empire State Manufacturing Index, αν και εξακολουθεί να είναι αρνητικός, βελτιώθηκε στο -6 τον Ιούνιο, αυξημένος κατά 9,6 μονάδες από τον Μάιο και καλύτερος από την εκτίμηση του -10,5 σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Η έρευνα καταγράφει την ποσοστιαία διαφορά μεταξύ των εταιρειών που βλέπουν επέκταση και συρρίκνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street