Paramount: Ζητά την έγκριση της FCC για την απόκτηση μεγάλων μεριδίων από Μέση Ανατολή

Οι ξένοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαίων του Περσικού Κόλπου, αναμένεται να κατέχουν έμμεσα σχεδόν το 50% των μετοχών της Paramount μετά τη συμφωνία με την Warner

Paramount: Ζητά την έγκριση της FCC για την απόκτηση μεγάλων μεριδίων από Μέση Ανατολή

Από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών ζητά έγκριση η Paramount για την απόκτηση σημαντικού μεριδίου μετοχών της από τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια του Περσικού Κόλπου, στο πλαίσιο της ύψους 81 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξαγοράς της Warner Bros. Discovery.

Τη Δευτέρα, η εταιρεία που διευθύνεται από τον Ντέιβιντ Έλισον υπέβαλε αίτηση στην FCC ζητώντας από την υπηρεσία να επιτρέψει τη σημαντική απόκτηση από τα κεφάλαια της Μέσης Ανατολής, λέγοντας ότι η προτεινόμενη συμφωνία θα είχε ως αποτέλεσμα οι ξένοι επενδυτές να κατέχουν έμμεσα σχεδόν το 50% των μετοχικών συμμετοχών της Paramount. Η Paramount είναι η μητρική εταιρεία της CBS, η οποία κατέχει 28 τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Οι ισχύοντες κανόνες της FCC απαγορεύουν σε ξένους επενδυτές να κατέχουν περισσότερο από το 25% μιας εταιρείας που κατέχει άδειες μετάδοσης, εκτός εάν η επιτροπή κρίνει ότι εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αναφέρει η Wall Street Journal.

Το αίτημα αποτελεί ένα ακόμη πιθανό εμπόδιο για την Paramount καθώς επιδιώκει να ολοκληρώσει τη συμφωνία της για την αγορά της Warner. Εάν η FCC αρνηθεί να εγκρίνει, αυτό πιθανότατα θα σημαίνει ότι η Paramount δεν μπορεί να λάβει χρηματοδότηση από τα κρατικά επενδυτικά ταμεία, και η οικογένεια Έλισον και RedBird Capital Partners ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσουν το σύνολο των 81 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τους όρους της εξαγοράς, οι Έλισον συμφώνησαν να υποστηρίξουν ολόκληρο το ποσό.

Η Paramount υπέγραψε νωρίτερα αυτόν τον μήνα μια συμφωνία για να λάβει περίπου 24 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνδυασμένες επενδύσεις από τρία κρατικά επενδυτικά ταμεία της Μέσης Ανατολής: το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, την Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ και την L’imad Holding Co του Άμπου Ντάμπι.

Warner Bros

Ο έλεγχος της Paramount θα παραμείνει στους Έλισον

«Η υποβολή αίτησης στην FCC είναι απολύτως τυπική για επενδύσεις όπως αυτή και δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της WBD από την Paramount», δήλωσε στην WSJ εκπρόσωπος της Paramount.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οικογένεια Έλισον και η RedBird θα παραμείνουν οι μεγαλύτεροι μέτοχοι μετοχών της εταιρείας και θα έχουν πλήρη έλεγχο ψήφου, δήλωσε η Paramount. Τα δικαιώματα ψήφου και οι λειτουργίες λήψης αποφάσεων θα ελέγχονται από την οικογένεια Έλισον, ανέφερε η εταιρεία.

Στην κατάθεση, η Paramount ανέφερε ότι η μείωση των εμποδίων στις ξένες επενδύσεις θα επέτρεπε στην εταιρεία να ανταγωνιστεί καλύτερα στην αγορά ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και, ως εκ τούτου, να προωθήσει «τη συνολική ισχύ του κλάδου».

Η Paramount ζήτησε επίσης την έγκριση της FCC για έως και 100% «έμμεσων συνολικών ξένων ιδίων κεφαλαίων… για να καλύψει τις συνήθεις διακυμάνσεις των μετοχικών συμμετοχών που κατέχει το δημόσιο και να λάβει υπόψη πιθανές μελλοντικές επενδύσεις».

Η Paramount έχει λάβει δεσμεύσεις χρέους ύψους 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Bank of America, την Citigroup και την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Apollo Global Management, τις οποίες αρχίζει να κοινοποιεί σε άλλες τράπεζες και επενδυτές. Η συμφωνία της Paramount για την Warner αποτιμάται σε 110 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

OT Originals
Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies