Ανέβηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τις οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν μέσα στην βδομάδα.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου σκαρφάλωσε κατα 2,7 μονάδες βάσης στο 1,546% στις 7:13 ώρα ET . H απόδοση του 30ετούς ενισχύθηκε επίσης με 2,7 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,052%.

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού  σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,5%, ενώ οι εκτιμήσεις του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,6%.Ωστόσο σε 12μηνη βάση, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 8,6%, ένα νέο ρεκόρ για μια σειρά δεδομένων που ανάγεται στον Νοέμβριο του 2010 και αντικατοπτρίζει το τρέχον πληθωριστικό κλίμα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας.

Αύξηση κατά 0,4%  παρουσίασε ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη, ξεπερνώντας την εκτίμηση του Dow Jones για αύξηση 0,3%. Σε ετήσια βάση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 5,4% έναντι της εκτίμησης για 5,3%.Ωστόσο, εξαιρουμένων των ασταθών τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,2% το μήνα και 4% σε ετήσια βάση, έναντι αντίστοιχων εκτιμήσεων για 0,3% και 4%.

Κάτω από 300.000 έπεσαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ  για πρώτη φορά μετά τις πρώτες μέρες της πανδημίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας.Τα σημερινά στοιχεία θεωρούνται ως μια ακόμα ένδειξη πως η αγορά εργασίας πλησιάζει στην προ πανδημία εικόνα της. Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 293.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Μαρτίου του 2020, με το ξέσπασμα της πανδημίας, όταν είχαν καταγραφεί 256.000 αιτήσεις.

Τόσο ο πληθωρισμός όσο και τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας παρακολουθούνται στενά από την Federal Reserve, για να υπολογίσει πότε θα αρχίσει να αποσύρει τα έκτακτα μέτρα τόνωσης, ξεκινώντας από τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed για τον Σεπτέμβριο, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων της μόλις στα μέσα Νοεμβρίου.Μετά από αυτήν την ενημέρωση, καθώς και τη δημοσίευση βασικών δεδομένων καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, η απόδοση των 10ετών κρατικών ταμείων υποχώρησε πίσω από το όριο του 1,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές