Υποχωρούν ελαφρώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις προσλήψεις στις ΗΠΑ το μήνα Δεκέμβριο που θα δημοσιευθούν μέσα στη μέρα.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, που αποτελεί και δείκτη τάσης της αγοράς, υποχώρησε λιγότερο από 1 μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε σε 1,728%. Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο, σημειώνοντας ελαφρά πτώση, μικρότερη της μονάδας βάσης, στο 2,089%.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν η αμερικανική οικονομία να έχει δημιουργήσει 422.000 νέες θέσεις εργασίας τον τελευταίο μήνα του 2021, σύμφωνα με το Dow Jones και το ποσοστό της ανεργίας να έχει διαμορφωθεί στο 4,1%.

Χθες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, που ανέδειξαν μια απροσδόκητη αύξηση  των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις. Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7.000  και ανήλθαν σε 207.000 για την εβδομάδα που έληξε την 1η Ιανουαρίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι αιτήσεις θα διαμορφωθούν σε 197.000.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανήλθε στο 1,75% την Πέμπτη, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία που ξεκίνησε από τη πρώτη συνεδρίαση της νέας χρονιάς, με τους επενδυτές να αξιολογούν τον πιο επιθετικό γερακίσιο τόνο της FED, που εξέπληξε τις αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές