Ξεπέρασαν τις 50.000 οι αιτήσεις επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, εξέλιξη που δείχνει το έντονο ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου για  την κάλυψη μέρους της “ζημιάς” από την πανδημία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σε ένα 24ωρο που είναι ανοιχτή πλατφόρμα οι αιτήσεις υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα myBusinessSupport, ανήλθαν σε 52.652, μέχρι στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης.

Εκτιμάται ότι οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 600.000, αλλά με τα κριτήρια, τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα καθορίσει η ΑΑΔΕ, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντας, οι τελικοί δικαιούχοι θα περιοριστούν σε περίπου 300.000. Η προθεσμία υποβολής αίτησης ενδιαφέροντος για τη λήψη της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7, λήγει στις 19 Απριλίου.

Σημειώνεται πως, το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, υπό τον όρο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων έως το τέλος Αυγούστου 2021, ενώ το υπόλοιπο 50% θα επιστραφεί σε 60 δόσεις από το έτος 2022.

Σύμφωνα με το πλαίσιο που ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις, που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Παρουσιάζουν μείωση τζίρου 20% την περίοδο Ιανουάριος-Μάρτιος 2021, σε σχέση το πρώτο τρίμηνο του 2020, αλλά με την κατάλληλη προσαρμογή, ώστε να ληφθεί υπόψη ότι μέρος του μηνός Μαρτίου 2020 υπήρχαν περιοριστικά μέτρα.
  • Είχαν ελάχιστο τζίρο αναφοράς συνολικά στο πρώτο τρίμηνο του 2021, τουλάχιστον 600 ευρώ.
  • Οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη πριν την 1η Ιανουαρίου 2018 και δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Οκτωβρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, θα πρέπει να μην έχουν αύξηση τζίρου το 2020 σε σχέση με το 2019. Ο συγκεκριμένος όρος δεν θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις στις οποίες έχουν υποβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, βάσει ΚΑΔ (σε αυτές συμπεριλαμβάνεται το λιανεμπόριο, η εστίαση, ο τουρισμός, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, οι μεταφορές, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα καταστήματα ΟΠΑΠ, οι σχολές οδηγών και λοιποί κλάδοι για τους οποίους ισχύουν περιοριστικά μέτρα σήμερα).
  • Συμπεριλαμβάνονται και οι νέες επιχειρήσεις στους άμεσα πληττόμενους κλάδους που έκαναν έναρξη εργασιών από τον Δεκέμβριο 2019 έως και τον Ιανουάριο 2021 και οι οποίες έχουν αποκλειστεί σε κάποιον από τους δύο προηγούμενους κύκλους της Επιστρεπτέας. Αυτές οι επιχειρήσεις θα είναι επιλέξιμες, ανεξαρτήτως τζίρου.

Το ύψος της ενίσχυσης για τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή που πληρούν τα κριτήρια θα είναι ίσο με 1.000 ευρώ.

Το ύψος ενίσχυσης για τα νομικά πρόσωπα και τις λοιπές ατομικές επιχειρήσεις, θα είναι κατ’ ελάχιστο 1.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τις 100.000 ευρώ, ανάλογα με το ποσό που προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα