Επενδυτικές ευκαιρίες στο γερμανικό ποδόσφαιρο αναζητούν όλο και περισσότερα τα αμερικανικά κεφάλαια, καθώς το αυστηρό ιδιοκτησιακό πλαίσιο δεν ευνοεί τα κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Αυτό που αποτελεί σημαντικό κίνητρο, είναι η μεγάλη οπαδική βάση τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την Deloitte, οι αγώνες της Μπουντεσλίγκα  έχουν τα  υψηλότερα ποσοστά παρακολούθησης από τους φιλάθλους των ομάδων τους, ανάμεσα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Όπως υποστηρίζουν στο Bloomberg παράγοντες της αγοράς, Αμερικανοί επιχειρηματίες φλερτάρουν με γερμανικούς ποδοσφαιρικούς ομίλους, όπως η Eintracht Frankfurt, η SC Paderborn 07 και  η VfL Bochum, οι οποίοι εμφανίζονται ανοικτοί σε ξένους επενδυτές.

«Η Γερμανία μας ενδιαφέρει στρατηγικά», δήλωσε ο Πολ Κόνγουεϊ, συνιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων Pacific Media Group, προσθέτοντας ότι η εταιρία του έχει προσεγγίσει αρκετούς ομίλους, αναζητώντας κοινό πεδίο συνεργασίας.

Φανατικοί θαυμαστές

Στην Μπουντεσλίγκα  παίζουν ορισμένοι από τους πιο σπουδαίους παίκτες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόσφκι και ο ανερχόμενος Έρλινγκ Χάαλαντ. Και όμιλοι όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Μπορούσια Ντόρτμουντ και η Σάλκε είναι γνωστές για τους φανατικούς θαυμαστές τους.

Τη σεζόν 2019-2020 οι σύλλογοι στις δύο κορυφαίες κατηγορίες της Μπουντεσλίγκα είχαν έσοδα περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, καταγράφοντας πτώση κατά 5,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Στην τρέχουσα σεζόν η εικόνα θα είναι ακόμα χειρότερη, καθώς τα γήπεδα παρέμειναν χωρίς φιλάθλους εξαιτίας της πανδημίας.

“Η Covid-19  θα έχει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην ιδιοκτησιακή δομή των γερμανικών ομάδων», δήλωσε ο Ντάνιελ Ερντ, δικηγόρος της Pinsent Masons στη Γερμανία. Υποστηρίζει μάλιστα ότι σε κάποιες περιπτώσεις η μοναδική λύση θα είναι οι επενδύσεις από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως