H παγκόσμια κατασκευαστική βιομηχανία αναμένεται να αναπτυχθεί περισσότερο από 5% φέτος, σύμφωνα με νέα έκθεση της GlobalData. Οι συντάκτες της έκθεσης εκτιμούν ότι ο κλάδος είναι πιθανόν να ανακάμψει από την «ιστορική κατάρρευση» το 2020, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα θα αυξηθεί κατά 2,5% από το επίπεδο του 2019, ωστόσο στην έκθεση τονίζεται ότι η συνολική παραγωγή το 2021 θα είναι κατά 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια χαμηλότερη, από ό,τι θα ήταν αν η πανδημία δεν είχε χτυπήσει .

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της GlobalData, Ντάνι Ρίτσαρντς υπογράμμισε ότι σε αγορές όπου ο κατασκευαστικός κλάδος κατάφερε να επιστρέψει σε σχετικά φυσιολογικό επίπεδο, η δραστηριότητα έχει ανακάμψει θετικά.

Επίσης, η παγκόσμια συρρίκνωση φαίνεται ότι δεν ήταν τόσο σοβαρή όσο προβλεπόταν αρχικά. Η GlobalData εκτιμά ότι η παγκόσμια παραγωγή μειώθηκε κατά 2,5% το 2020 σε σύγκριση με προηγούμενη εκτίμηση 2,9%. Με εξαίρεση την Κίνα, η συρρίκνωση ανήλθε στο 5,1%.

«Με τα επίπεδα δραστηριότητας να αυξάνονται, ελλείψει περιορισμών στα εργοτάξια, είναι πιθανό να σημειωθούν υψηλοί ρυθμοί αύξησης από έτος σε έτος στις μεγάλες αγορές τα επόμενα τρίμηνα» πρόσθεσε ο Ρίτσαρντς και πρόσθεσε «ότι υπάρχουν θετικά σημάδια για τα επόμενα τρίμηνα κατά την αξιολόγηση κορυφαίων δεικτών, όπως οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές