Το ποσό των 69 εκατ. δολαρίων επένδυσε στην βρετανική ψηφιακή τράπεζα Starling το επενδυτικό σκέλος της Goldman Sachs . Η ένεση ρευστότητας εντάσσεται στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος ύψους 272 εκατ. στερλινών που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα η Startling, και ακόμα τελεί υπό έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

«Η εξασφάλιση της υποστήριξης από έναν κολοσσό του χρηματοοικονομικού κλάδου αντανακλά την ισχυρή ζήτηση που υπάρχει από επενδυτές και αντιπροσωπεύει μια ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης προς την Starling» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρυτής της Starling Anne Boden.

Η Starling είναι μία από τα μεγαλύτερες neobanks (ψηφιακές τράπεζες) του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι neobanks είναι επί της ουσίας νεοσύστατες εταιρίες που δραστηροποιούνται ψηφιακά στον χρηματοοικονομικό κλάδο. H Starling έχει καταθέσεις άνω των 6 δισεκατομμυρίων στερλινών, από 1 δισεκατομμύριο μόλις πριν από έναν χρόνο.

Η Starling διαφοροποιήθηκε από τους αντιπάλους της όπως η Revolut και η Monzo, εστιάζοντας στις μικρές επιχειρήσεις. Από τους συνολικά 2 εκατομμύρια χρήστες του, περίπου 350.000 είναι επιχειρηματικοί πελάτες. Ο Starling λέει ότι κατέχει πλέον μερίδιο 6% στην τραπεζική αγορά μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Βρετανίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή