Υψηλή είναι η αποδοχή των εμβολίων από τους Έλληνες, φτάνοντας στο 75%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και της εταιρείας Pulse.

Την ίδια στιγμή μεγάλη φαίνεται πως είναι και η ανησυχία σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Επιπλέον, πάνω από τους μισούς εκτιμούν ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Θετικά υποδέχεται η κοινή γνώμη και την απόφαση για άνοιγμα της εστίασης και των σχολείων μετά το Πάσχα, τη στιγμή που οι περισσότεροι φαίνεται να συμφωνούν με το «Πάσχα στην πόλη».

Πιο αναλυτικά, ανησυχία για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού εκφράζει το 59% (31% ανησυχούν πολύ, 28% ανησυχούν αρκετά), το 18% δηλώνει μέτρια ανήσυχο, ενώ ένα 18% δηλώνουν λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου ανήσυχοι (10% και 8% αντίστοιχα).

Μεγαλύτερη είναι η ανησυχία για τις μεταλλάξεις στους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες, ενώ οι λιγότερο ανήσυχοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 έως 44 ετών.

Στο ερώτημα εάν θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που υποβλήθηκε μόνο σε όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, το 75% απάντησε θετικά (56% σίγουρα ναι, 19% μάλλον ναι) ενώ το 22% των απαντήσεων ήταν αρνητικές (10% μάλλον όχι, 12% σίγουρα όχι).

Το 56% των πολιτών απάντησαν ότι θέλουν να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, το 13% μετά από δύο με τρεις μήνες, το 16% αρκετά αργότερα και το 13% ποτέ.

Ικανοποιημένοι από την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, δηλώνουν το 48% (25% πολύ, 23% αρκετά), το 21% δηλώνει μέτρια ικανοποιημένο, ενώ το 25% λίγο έως καθόλου (10% και 15% αντίστοιχα).

Για την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό κατά το Πάσχα, το 54% την αξιολογεί την απόφαση θετικά (34% σίγουρα σε θετική κατεύθυνση, 21% μάλλον σε θετική κατεύθυνση) και το 38% αρνητικά (17% μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση, 21% σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση).

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αποδοχή της απόφασης για άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης και των σχολείων μετά το Πάσχα καθώς το 75% εκτιμά ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση και μόλις το 16% τοποθετείται αρνητικά. Ειδικότερα, το 34% απαντά ότι η απόφαση κινείται σίγουρα σε θετική κατεύθυνση, το 32% μάλλον σε θετική κατεύθυνση, το 9% μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση, το 7% σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 9% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Σχετικά με τις φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη ιδιωτών και επιχειρήσεων, το 55% τις υποδέχεται θετικά (26% σίγουρα σε θετική κατεύθυνση, 29% μάλλον σε θετική κατεύθυνση), ενώ το 29% τις κρίνει αρνητικά (15% μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση, 14% σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση). Ένα ποσοστό 16% απάντησε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής