Υψηλό τριμήνου «άγγιξε» σήμερα ο χρυσός, καθώς ωφελήθηκε από την πτώση του δολαρίου και του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, μετά τα αρνητικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τον Απριλιο και την αύξηση του δείκτη ανεργίας.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου ανέβηκε κατά 18,50 δολάρια ή 1% κλείνοντας στα 1.834,20 δολάρια ανά ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση, το πολύτιμο μέταλλο έκλεισε με κέρδη 3,8% καταγράφοντας την υψηλότερη τιμή του από τις 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Την ίδια ώρα το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε κατά 0,3% στα 27,40 δολάρια ανά ουγγιά (αν και με εβδομαδιαία κέρδη ύψους 5,9%), ενώ η πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου κινήθηκε επίσης ελαφρά πτωτικά στα 1.253,70 δολάρια ανά ουγγιά (στο +4% για την εβδομάδα).

Πάντως, αναλυτές του κλάδου θεωρούν πως το ράλι του χρυσού δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, καθώς η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και της απασχόλησης θα φανεί σύντομα και οι επενδυτές δεν θα έχουν λόγο να βρίσκουν καταφύγιο στο προστατευμένο  λιμάνι του πολύτιμου μετάλλου.

Αντιθέτως, πολύ υψηλές προσδοκίες για ένα συνεχιζόμενο ράλι που θα «γράψει» ιστορία καταγράφονται αναφορικά με τον κλάδο των μετάλλων, όπου ήδη σήμερα ο χαλκός και το σιδηρομετάλλευμα «έπιασαν» νέα ιστορικά υψηλά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές