Σύσταση προς τους Ευρωπαίους επενδυτές και τις επιχειρήσεις της Ε.Ε. να μη διστάζουν εξαιτίας της πανδημίας να προχωρήσουνε τα επενδυτικά τους πλάνα αλλά και να προχωρούν στη εκπόνηση καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων, έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Ο Werner Hoyer με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του που έστειλε στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών διαπίστωσε ότι η ΕΤΕπ έχει διευρύνει τις χρηματοδοτικές της δραστηριότητες προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σημειώνοντας επίσης πως ήταν από τους πρώτους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που χρηματοδότησε τη Biontech.

Σημείωσε ακόμη και τους διαθέσιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ωστόσο υποστήριξε πως «όλα αυτά θα είναι εις μάτην αν λειτουργήσουμε με τη λογική του business as usual. Δεν πρέπει μετά την ανάκαμψη από την πανδημία να επιστρέψουμε στο σημείο που ήμασταν πριν. Χρειάζεται αύξηση της παραγωγικότητας και επενδυτικά σχέδια στις σύγχρονες τεχνολογίες και την πράσινη οικονομία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ «οι οικονομίες αντιμετωπίζουν μία αβεβαιότητα με την απανθρακοποίησης. Αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Βλέπουμε εταιρίες διστακτικές και καθυστερούν τα επενδυτικά τους σχέδια. Η πανδημία επέτεινε το πρόβλημα και πολλές επιχειρήσεις ανέβαλαν τις επενδύσεις τους», είπε και υπογράμμισε: «Πρέπει να υπερβούμε αυτήν την καθυστέρηση και να διοχετεύσουμε πόρους σε καινοτόμες τεχνολογίες και καινοτόμους επιχειρηματίες».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η ΕΤΕπ από την πλευρά της θα κάνει αυτό που πρέπει. «Η μακροχρόνια χρηματοδότηση θα βοηθήσει την ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων».

Ο κ. Hoyer στάθηκε και στα σχέδια της ΕΤΕπ για τη χρηματοδότηση δράσεων στην υποσαχάρια Αφρική προκειμένου να ενισχυθούν οι αναπτυσσόμενες χώρες στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. «Η Ε.Ε. όσα να κάνει από μόνη για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν αρκούν. Χρειάζεται η συμμετοχή και των υπόλοιπων χωρών εκτός Ε.Ε.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία