Ξεχύθηκαν σήμερα… έξω οι Γάλλοι για να απολαύσουν το σημερινό άνοιγμα της εστίασης, ακόμη κι αν ο καιρός ειδικά στο Παρίσι δεν τους έκανε και πολύ το χατίρι.

Συγκεκριμένα από σήμερα επαναλειτούργησαν οι ανοιχτοί χώροι σε καφέ και εστιατόρια, όπως επίσης τα μουσεία, οι κινηματογράφοι, οι ζωολογικοί κήποι μετά από μήνες αυστηρών περιοριστικών μέτρων. Τα καταστήματα επίσης έχουν ανοίξει όλα, αν και με περιορισμούς στον αριθμό ατόμων που μπορούν να εξυπηρετούν.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που ανακούφισε σαφώς τον τοπικό πληθυσμό που είχε αρχίσει να στρέφεται ενάντια στην κυβέρνηση, για τα συνεχόμενα μέτρα.

Οι αρχές κατέληξαν στην απόφαση αυτή καθώς η επιταχυνόμενη εκστρατεία εμβολιασμού και ο τρίτος γύρος περιορισμών στη δημόσια ζωή έφεραν αποτέλεσμα επιβραδύνοντας την εξάπλωση του ιού, όπως δείχνει η αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία και η μείωση της πληρότητας στις ΜΕΘ.

Υπολογίζεται ότι 20,3 εκατ. άτομα έχουν πάρει την πρώτη δόση και 8,8 εκατ. είναι πλήρως εμβολιασμένα, με τον κυβερνητικό στόχο να είναι οι εμβολιασμοί να «πιάσουν» τα 30 εκατ. μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Μάλιστα, από τις 15 Ιουνίου η πλατφόρμα για ραντεβού θα ανοίξει ελεύθερα για όλους, δίχως ηλικιακά και άλλα κριτήρια.

Πάντως, για να προλάβουν τον κόσμο ώστε να μην… χαλαρώσει υπερβολικά, ο ίδιος ο Εμανουέλ Μακρόν έσπευσε να καλέσει τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και γενικά να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις για να μην αυξηθεί πάλι ο αριθμός των κρουσμάτων. Εξάλλου, σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί η χαλάρωση των περιορισμών θα επανεξεταστεί!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα