Λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης των επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσω του «προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.000 ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου», η διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την αναστολή της υποβολής νέων αιτήσεων την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021, στις 23:59.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα, διάρκειας 12 μηνών, ενεργοποιήθηκε στις 7 Μαΐου και η επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανέρχεται στα 450 ευρώ μηνιαία για την πρόσληψη ανέργων και 550 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών).

Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω Περιφέρειες και ωφελούμενοι είναι άνεργοι, ηλικίας 30 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και το επιθυμητό εκπαιδευτικό επίπεδο. Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση τους κατάλληλους υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης και κατόπιν η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους του ΟΑΕΔ.

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax