Τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη για την αγορά εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την υποχώρηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, σε συνδυασμό με την αύξηση των αποδόσεων στην αγορά ομολόγων, πυροδότησαν ρευστοποιήσεις στην αγορά του χρυσού. Βέβαια ήταν λίγοι εκείνου που έσπευσαν να κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη τους, εκμεταλλευόμενοι την άνοδο των τελευταίων ημερών.

Η τιμή spot υποχώρησε κατά 0,2% στα 1.891,98 δολάρια ανά ουγγιά, «χάνοντας » το ψυχολογικό όριο των 1.900 δολαρίων.

«Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε σταθερή πορεία για ανάπτυξη και το αφήγημα για τον πληθωρισμό έχει υποχωρήσει λίγο επειδή η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είχε κάποια επιτυχία να πείσει την αγορά ότι πράγματι οι πιέσεις πρόκειται να είναι παροδικές», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals, Jim Wyckoff.

«Άρα είναι μια παύση από τις πρόσφατες ανοδικές τάσεις. Ωστόσο, δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν δούμε μερικούς κυνηγούς ευκαιριών  να μπαίνουν για να αγοράσουν την πτώση των τιμών  πρόσθεσε

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι νέες αξιώσεις ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε το πρώτο τρίμηνο.

Οι αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αυξήθηκαν.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τη μηνιαία έκθεση προσωπικής κατανάλωσης στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

«Δεν έχουμε τόσους πολλούς ανθρώπους να μπαίνουν για να αγοράσουν χρυσό αυτήν τη στιγμή, καθώς εδώ και δύο μηνέρς η τιμή του καταγράφει κέρδη, κι αυτό είναι ήδη υπερβολικό», δήλωσε ο Μάικλ Ματούσεκ, trader  στην USA Global Investors. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να αυξάνεται, ο χρυσός θα ανέβει ακόμη περισσότερο.

Το παλλάδιο αυξήθηκε κατά 2,8% στα 2.820,85 $ ανά ουγγιά, ενώ το ασήμι μειώθηκε κατά 0,2% στα 27,62 $ και η πλατίνα υποχώρησε κατά 1,3%, στα 1,175,34 $.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders