Στο πλευρό της Ναόμι Οζάκα βρέθηκαν οι σπόνσορές της, παράγοντες του ιαπωνικού αθλητισμού, αλλά και κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού, παρά την απόφαση της τεννίστριας να αποχωρήσει οικειοθελώς από το French Open.

Η 23χρονη έλαβε την απόφαση αυτή μετά την διαμάχη που προκλήθηκε σχετικά με τις «υποχρεώσεις» της προς τον Τύπο.

Η Ναόμι αρνήθηκε να συμμετάσχει στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, τονίζοντας ότι εξακολουθεί να παλεύει για μεγάλα διαστήματα με την κατάθλιψη εξαιτίας των όσων έγιναν μετά από τη νίκη της επί της Σερίνα Γουίλιαμς στο US Open του 2018.

«Δεχόμαστε ερωτήσεις τις οποίες έχουμε απαντήσει ξανά και ξανά, ερωτήσεις που βάζουν την αμφιβολία στο μυαλό μας. Δεν θέλω να είμαι διαθέσιμη σε ανθρώπους που με αμφισβητούν. Δεν έχω κάτι προσωπικό με το τουρνουά, διατηρώ φιλικές σχέσεις με κάποιους δημοσιογράφους, ελπίζω το σημαντικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από τα πρόστιμά μου να καταλήξει σε κάποιον οργανισμό για την ψυχική και την πνευματική υγεία» έγραψε η νεαρή τενίστρια.

Μετά από την ενημέρωσή της αυτή, της επεβλήθη πρόστιμο 15 χιλιάδων δολαρίων και παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών να της αλλάξουν γνώμη και την προειδοποίηση ότι αυτή η συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην αποβολή από τα επόμενα Grand Slams, η 23χρονη τενίστρια αποφάσισε να αποχωρήσει οικειοθελώς και να μη διεκδικήσει το τρόπαιο.

Στο πλευρό της 23χρονης

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η υγεία της κας Οζάκα. Της εύχομαι την ταχύτερη δυνατή ανάρρωση» δήλωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια της Ένωσης Τένις της

Σύμφωνα με τον αθλητικό ιστότοπο Sportico, η Οζάκα κέρδισε 55,2 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος από συμφωνίες χορηγίας με μεγάλες εταιρείες στην Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η χορηγός Nissin Foods ευχήθηκε στην Οζάκα γρήγορη ανάρρωση, ενώ η μεγαλύτερη αθλητική εταιρεία κατασκευής παπουτσιών στον κόσμο, η Nike, την επαίνεσε για το θάρρος της να μοιραστεί την εμπειρία της ψυχικής υγείας.

«Η απόφαση της Ναόμι Οζάκα μας υπενθυμίζει σε όλους πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε προτεραιότητα στην προσωπική υγεία και ευεξία», ανέφερε σε δήλωσή της η Mastercard, μία από τις εταιρείας στη μακρά λίστα χορηγών της Οζάκα.

«Την υποστηρίζουμε και θαυμάζουμε το θάρρος της να αντιμετωπίσει σημαντικά ζητήματα, τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport