Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι θα είναι προσεκτικός στην άρση των μέτρων περιορισμού,  καθώς δεν είναι σαφές πόσο προστατευμένος θα είναι ο πληθυσμός απέναντι σε μια νέα έξαρση.«Δεν μπορώ να δω τίποτα στα στοιχεία αυτή τη στιγμή που να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο βήμα 4, ή το άνοιγμα στις 21 Ιουνίου, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι μια ταχεία εξαπλωση της ινδικής μετάλλαξης θα μπορούσε να ανατρέψει τον σχεδιασμό για το προγραμματισμένο άνοιγμα.
«Αυτό που χρειάζεται να υπολογίσουμε είναι σε ποιο βαθμό το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει προστατεύσει αρκετούς από εμάς, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς έναντι μιας νέας έξαρσης, και σε αυτό φοβάμαι πως τα στοιχεία συνεχίζουν να είναι ασαφή».

Ο πρωθυπουργός εξήγησε πώς με την πρόσφατη χαλάρωση των μέτρων αναμενόταν μια αύξηση των κρουσμάτων και γι αυτό το λόγο καθημερινά εξετάζαν τα στοιχεία με τους επιστημονικούς συμβούλους του. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι ειδικοί επιστήμονες συγκλίνουν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συγκεντρωθούν τα δεδομένα αναφορικά με τον αντίκτυπο της ινδικής μετάλλαξης, που πλέον ονομάζεται Delta.

Ο σχεδιασμό του ανοίγματος προβλέπει τη μεσολάβηση χρονικού διαστήματος 5 εβδομάδων από βήμα σε βήμα, ώστε να γίνει μελέτη των δεδομένων και η μερική άρση να γίνεται με ασφάλεια.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους