Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι ο Τυραννόσαυρος διέθετε το ισχυρότερο δάγκωμα από οποιοδήποτε ζώο έχει υπάρξει στην ιστορία της Γης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το δάγκωμα του ασκούσε πίεση 7 τόνων στο θήραμα του με αποτέλεσμα όχι απλά να ξεσκίζει την σάρκα του αλλά να συντρίβει κυριολεκτικά και τα οστά του.

Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ στις ΗΠΑ μελέτησαν τις δυνατότητες που είχαν οι ανήλικοι T.rex.

Μέχρι να ενηλικιωθούν οι Τυραννόσαυροι διατηρούσαν τη…νηπιακή τους οδοντοστοιχία και στην συνέχεια αποκτούσαν τα πανίσχυρα σαγόνια των γονιών τους.

Όμως όπως φαίνεται ακόμη και με τα παιδικά τους δόντια οι νεαροί Τυραννόσαυροι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι και μπορούσαν να εξοντώσουν σχεδόν οτιδήποτε έπεφτε στον δρόμο τους.

Σύμφωνα με την έρευνα στην ηλικία των 13 ετών οι Τυραννόσαυροι μπορούσαν να δαγκώσουν με ισχύ περίπου 5,700 Newtons, ισχύ παρόμοια με αυτή των κροκοδείλων.

Προηγούμενες μελέτες έδειχναν ότι η ισχύς του δαγκώματος των ανήλικων Τυραννόσαυρων ήταν περίπου τέσσερις χιλιάδες Newtons.

Οι μελέτες που αφορούν την ισχύ του δαγκώματος των δεινοσαύρων γενικότερα βοηθούν τους παλαιοντολόγους να κατανοήσουν καλύτερα τα οικοσυστήματα στα οποία ζούσαν τα διάφορα είδη δεινοσαύρων, να διαπιστώσουν τις δυνατότητες των σαρκοβόρων ειδών και ποια θηράματα μπορούσαν να κυνηγήσουν όπως επίσης και το ποια είδη σαρκοφάγων αποτελούσαν ανταγωνιστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία