Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη νέα δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Powergame.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 36,2% έναντι 23,6% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή διαφορά 12,6 ποσοστιαίων μονάδων.

Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με προηγούμενες έρευνες εμφανίζονται και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 7% και ακολουθούν το ΚΚΕ (6,1%) η Ελληνική Λύση (3,5%), το ΜΕΡΑ 25 (3,5%). Η διασπορά πρόθεσης ψήφου σε άλλο κόμμα, σε λευκό ή άκυρο, σε αποχή καθώς και σε αναποφάσιστους συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%.

Σε ό,τι αφορά στη σύγκριση ανάμεσα στον Κυρ. Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, η υπεροχή του πρωθυπουργού στο ζήτημα της διαχείρισης της οικονομίας είναι καταλυτική, καθώς οι πολίτες θεωρούν ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 45,6% έναντι 27,7% του κ. Τσίπρα), μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις στη χώρα (49,3% έναντι 19,6%) και ότι είναι καλύτερος γνώστης των οικονομικών θεμάτων (47,2% έναντι 25,6% αντιστοίχως).



Στις μετρήσεις για την αξιολόγηση των υπουργών, καταγράφονται ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις, και μάλιστα σε μια περίοδο που τα σενάρια ανασχηματισμού φουντώνουν.

Ο Νίκος Δένδιας είναι στην πρώτη θέση της αξιολόγησης με 74,5% ενώ δεύτερος ακολουθεί ο υπουργός Υγείας κ. Βασ. Κικίλιας με 57,3%. Ο υπουργός Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση (55,5%).

Στην τρίτη θέση δημοτικότητας βρίσκεται πλέον ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυρ. Πιερρακάκης (55,7%), κάτι που ασφαλώς συσχετίζεται με τις επιδόσεις τόσο στον εμβολιασμό όσο και στην ψηφιοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Κάμψη και απώλεια τριών θέσεων εμφανίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης (37,8%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας