Καταργείται, από την Τρίτη 15 Ιουνίου, η υποχρέωση της απόστασης των πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων στις λαϊκές αγορές και η απόσταση θα είναι στο ένα μέτρο, ενώ υποχρεωτικό θα είναι το self-test για την παρουσία στις αγορές.

Αυτό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Για την κατάργηση του μέτρου της απόστασης των πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων ενημέρωσε τα μέλη της ΠΟΣΠΛΑ ο νέος γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλο στη συνάντηση που είχαν σήμερα.

Παράλληλα ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι το προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες στην αρμόδια επιστημονική επιτροπή της Βουλής, διαδικασίες που απαιτούνται πριν την «είσοδο» του νομοσχεδίου των λαϊκών αγορών στην ολομέλεια.

Τέλος ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος ζήτησε από τον Δημήτρη Μουλιάτο, πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ, να έχει τακτική ενημέρωση από την πλευρά της ΠΟΣΠΛΑ για όλα τα ζητήματα των λαϊκών αγορών προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία τους, προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και των πωλητών.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μουλιάτος ευχήθηκε στον νέο γενικό γραμματέα καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα, ενώ τον ενημέρωσε και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες λόγω των ισχυόντων μέτρων στις λαϊκές αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO