Την επαναδραστηριοποίηση της REDS στην αγορά ακινήτων της Ρουμανίας σηματοδότησε η διοίκηση της εταιρίας κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Και πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο Χρήστο Παναγιωτόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Κωνσταντινίδη στα δύο ακίνητα που διαθέτει στο Βουκουρέστι. Το πρώτο αφορά σε οικόπεδο έκτασης 7.947 τμ. και το δεύτερο στο οικιστικό συγκρότημα στην περιοχή Straoulesti – Baneasa πάλι στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο «είμαστε σε συζητήσεις με τοπικούς επενδυτές για την αξιοποίηση των εκτάσεων στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο της θυγατρικής της Ελλάκτωρ είχε ανακαλέσει την απόφαση για την πώληση του οικοπέδου που ανήκει στην Profit Construct SRL στην τιμή των 11,4 εκ. ευρώ. Το είχε θεωρήσει χαμηλό το τίμημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της REDS «από τη στιγμή που παγώσαμε την πώληση προέκυψαν προτάσεις εξαγοράς με υψηλότερο τίμημα, ενώ υπάρχει και πρόταση από επενδυτή διπλανού οικοπέδου για κοινή αξιοποίηση του ακινήτου». Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι στις επόμενες 15 μέρες θα υπάρξει συνάντηση και ανάλογα θα ληφθούν οι αποφάσεις είτε για από κοινού αξιοποίηση της έκτασης είτε μόνο από τη REDS.

Σχετικά με το δεύτερο ακίνητο το οικιστικό συγκρότημα που βρίσκεται δίπλα σε λίμνη, το 2009 είχαν ξεκινήσει να κατασκευάζονται 72 κατοικίες αλλά το 2011 οι εργασίες σταμάτησαν: «Έχει μείνει ένα κουφάρι…» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εισηγμένης, ο οποίος σημείωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με ισχυρό παίκτη της αγοράς για την από κοινού αξιοποίηση. Μάλιστα ο ίδιος έκανε γνωστό ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την αξιοποίηση της οικοδομικής άδειας.

Μαρίνα Αλίμου

Η διοίκηση της REDS αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα ακίνητα του χαρτοφυλακίου της εταιρίας με πρώτο εκείνο της παραχώρησης και ανάπλασης της Μαρίνας Αλίμου. Ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε γνωστό ότι προχθές κατατέθηκε το master plan της επένδυσης προκειμένου να εκδοθεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εισηγμένης είναι σε εξέλιξη οι εργασίες εξωραϊσμού που προβλέπονται τα πρώτα δύο χρόνια με βάση τη σύμβαση. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι κατεδαφίσεις, τα έργα ηλεκτροδότησης, τα υδραυλικά και έχουν δημιουργηθεί χώροι στάθμευσης.

Cambas Park

Αναφορικά με το ακίνητο της Κάντζας «Cambas Park» ο διευθύνων σύμβουλος επανέλαβε ότι μετά την έγκριση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος έχει ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση του. Η διοίκηση θα κάνει την επικαιροποίηση του master plan μέχρι τον Οκτώβριο. Θα ακολουθήσει ένας χρόνος αδειοδότησης του project κι έπειτα θα ξεκινήσει η κατασκευή, διάρκειας τεσσάρων ετών.

Για την Βίλλα Καµπά και το οικιστικό συγκρότηµα των 17 κατοικιών στην Κάντζα, η εταιρία έχει εκδώσει τις άδειες ανακατασκευής του διατηρητέου κτίσµατος και δόµησης του οικιστικού συγκροτήµατος 17 κατοικιών και βρίσκεται σε αναζήτηση υποψήφιου επενδυτή για την διάθεση των κατοικιών σε επόµενη φάση. Η Βίλλα Καµπά, βάσει υπογεγραµµένου µνηµονίου µε το ∆ήµο Παλλήνης, θα ανακατασκευαστεί και αποδοθεί σε αυτόν µετά από 25 έτη από την έναρξη λειτουργίας του «Cambas Park».

Για το οικόπεδο – κτήριο γραφείων στην Ακαδηµία Πλάτωνος, η Reds εξαιτίας της µακρόχρονης δέσµευσης του ακινήτου της έχει καταθέσει αγωγές κατά του Ελληνικού ∆ηµοσίου στα αστικά δικαστήρια για οικονοµική αποζηµίωσή της και στο Συµβούλιο της Επικρατείας κατά των αρµοδίων αρχών για την µη ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα